Logo cuijksweekblad.nl


Leden van de vereniging duiken in het zwembad omstreeks jaren 70. Voor het 50-jarige jubileum komt er een speciaal boek uit met leuke anekdotes, persoonlijke verhalen en prachtige foto's van 50 jaar ZWK Merlet.
Leden van de vereniging duiken in het zwembad omstreeks jaren 70. Voor het 50-jarige jubileum komt er een speciaal boek uit met leuke anekdotes, persoonlijke verhalen en prachtige foto's van 50 jaar ZWK Merlet.

ZWK Merlet is klaar voor groot 50-jarig jubileumfeest

  Verenigingen

De Cuijkse vereniging ZWK Merlet is 50 jaar jong. Een gouden jubileum om flink uit te pakken met een groots feest voor alle leden, oud-leden en iedereen de zwemclub een warm hart toedraagt. Het feest is zondag 9 juli in de Schouwburg.

Door Jos Janssen

CUIJK - Mark Effing (31) interim-voorzitter: "We hebben in de afgelopen 50 jaar een prachtige ontwikkeling doorgemaakt en als dat een voorbode is voor de toekomst dan gaan we in de komende 50 jaar alleen nog maar méér mooie dingen mee maken."

Net voordat de eerste duik in het buitenbad op de Groenendijkse Kampen ( juni 1967) werd gedaan is Zwem-, Waterpolo-, Kunstzwemverenging Merlet opgericht op 21 april 1967. In een leegstaande hal van leerlooierij Manders was een overdekt instructiebad ingericht. Op 5 oktober 1969 opende Olympisch kampioene Ada Kok het bad met de naam De Kwel. Na tien jaar kwam het plafond naar beneden. In 1981 werd er een nieuw overdekt zwembad gebouwd met een wedstrijdbad, instructiebad en een buitenbad. Tegelijkertijd ging het bad bij het sportpark dicht en werd door vandalen gesloopt.

Mark: "Een mooie historie voor de 50-jaar quiz die we tijdens het feest houden. Er wordt ook een jubileumboek gepresenteerd met leuke anekdotes, persoonlijke verhalen en prachtige foto's. Het is een chique, omvangrijk glossy boekwerk."

"We beginnen het feest met een receptie om 13.00 uur voor iedereen die ons wil feliciteren. Vanaf 14.00 uur is het feesten met een hapje en een drankje. De rest van het programma blijft een verassing."

Zwemmen is bij de club een individuele sport maar ook een familiesport. "Veel ouders zijn lid geweest of nog lid", zegt Mark. "Maar ook daar weer de kinderen van. Binnen de zwemclub zijn ook een aantal 'stelletjes' ontstaan. Buiten het zwemmen organiseren we ook activiteiten voor onze leden, zoalsh et gezamenlijk verkopen van oliebollen. Goed voor de binding en de kas. Ik hoop voor de komende jaren dat we het zwemplezier er voor iedereen in houden en dat we een goede voorzitter vinden."

"In al de jaren van ons bestaan hebben we ons ontwikkeld tot een brede en gevarieerde vereniging. Jong en oud kan bij ons terecht. Of je nu je conditie wil bijschaven, met je teamgenoten een potje waterpolo wil spelen of op het hoogste niveau wedstrijden wil zwemmen, alles kan. We hebben nu 235 leden, verdeeld over de Dolfijnen (G-zwemmen), Sterrenplan (voor de jongste jeugd), waterpolo, wedstrijdzwemmen, Masters en recreanten."

Het jubileumboek is tegelijk te bestellen met toegangskaarten voor het feest via

www.schouwburgcuijk.nl/voorstellingen

Reageer als eerste
Meer berichten