Dit jaar zijn er enkele levende standbeelden toegevoegd aan het festijn. In de straten laten ze hun bijzondere kunst van het stilstaan zien. Ook kunnen jongeren meedoen aan een Living Statue-workshop.
Dit jaar zijn er enkele levende standbeelden toegevoegd aan het festijn. In de straten laten ze hun bijzondere kunst van het stilstaan zien. Ook kunnen jongeren meedoen aan een Living Statue-workshop. (Foto: Eigen foto)

Kleurrijk Cultuur aan de Maas: zang, dans, theater en muziek

  Toerisme

Zondag 26 augustus is het voor de 15de keer weer volop genieten van Cultuur in Cuijk. Van zang, dans, theater tot muziek. Voorzitter Peter Schouten, van de werkgroep uit Cultureel Hart van Cuijk, de organisatie: "We hebben dit jaar een gevarieerd en heel mooi programma opgehangen aan het thema Kleurrijk."

Door Jos Janssen

"Een aantal jaren geleden zijn we met een thema begonnen. De eerste was 'Internationaal'. Dat sloeg erg aan. De partnersteden van de gemeente, o.a. Maldon, Pserov, waren met vele optredens vertegenwoordigd. Onze gemeente is toch al de grootste in de regio met de meeste diversiteit aan nationaliteiten. Mooi zou het wellicht zijn dat deze jaarlijkse festiviteit van Cultuur aan de Maas zou uitgroeien tot een Cuijkse Uitmarkt."

Vanaf januari is de werkgroep van twaalf leden druk bezig met voorbereidingen. Schouten: "We evalueren in september en in het nieuwe jaar vergaderen we maandelijks. Er is een draaiboek en een budget. De gemeente Cuijk en een groot aantal sponsors zorgen voor financiële bijdrages. Van veel verenigingen krijgen we spontaan hun medewerking. Dat is geweldig en stellen we zeer op prijs. Ieder jaar proberen we aan het programma iets nieuws toe te voegen."

Cultuur aan de Maas vindt plaats in de centrumstraten: Korte Molenstraat, Kerkstraat, Maasstraat en Grotestraat. "Het zuidelijke gedeelte richting het Protestantse kerkje hebben we dit jaar ook goed benut. Halverwege komt een groot podium met muziek, stoeltjes, tafeltjes en een drankje. Voor de jeugdige bezoekers wordt er een Circus Variëté georganiseerd op het voorterrein van de tuin der Oblaten aan de Grotestraat. Hier kan de jeugd een aantal circusacts aanschouwen en is er een workshop waar deze acts ook geleerd en beoefend kunnen worden. Op het pleintje van het Maasveld staat een springkussen."

Vanaf 11.00 uur is de boekenmarkt open. "Dit hebben we gedaan omdat de eerste fietsers van de Nijmeegse Fietsvierdaagse dan al aankomen in Cuijk. Deelnemers krijgen een gratis kopje koffie aangeboden door de horeca en het koor Noisy Voices zingt op de pont de vele fietsers Cuijk en Brabant binnen. Vanaf 13.00 uur begint het culturele programma. Ik loop meestal een rondje en schat het aantal bezoekers. Dat zijn er de laatste jaren toch steeds zeker 5 tot 6000 geweest. Een teken voor ons dat het programma aanslaat. Het wordt echt volop genieten."

Programma

Martinuskerk
13.00 Vicinia
14.00 Orgel Frans Vodegel
14.30 Zanggroep Juvia
15.30 Orgel Frans Vodegel
16.00 Tifagroep Tahuri

Protestantse Kerk
13.30 Zanggroep 't Akkoordje
14.30 Kwint (mandoline)
15.30 Zangvereniging Vivace

Kiosk (Korte Molenstraat)
13.00-14.20 Popkoor Joyim
13.40-15.20 Zanggroep Creation
16.00 Zanggroep C'est La Vie

De Schelp
13.00 Gaudete in Domino
13.50 Senioren Orkest
14.40 Gewest. Symfonie Orkest
15.30 Bigband The Black Pearls

Grotestraat Muur Eric Boeijen
13.00-17.00 Mixure Music
14.00-16.15 Muzelinck

Kansas
13.00 Maurits DeBoer
13.00 Los Pompadores
15.00 Ingrid Heijl and Band

Romeinse Tuin & Heemtuin
13.00 Bert Damink

Maasstraat & Kerkplein
13.00 Bend Zonder Vent

Schouwburg
13.00 Workshop Living Statues
13.00 Visserskoor Beers
14.30 Noisy Voices
15.30 Kizumba

Meer berichten