Logo cuijksweekblad.nl


Zielsgelukkig zijn Assur Manders en Tina Donkers in hun winkel Via Cannella in Cuijk. Al twintig jaar runnen ze de zaak met veel plezier en hielpen andere ondernemers hetzelfde te doen. Het promoten van Cuijk was daarbij altijd het uitgangspunt.
Zielsgelukkig zijn Assur Manders en Tina Donkers in hun winkel Via Cannella in Cuijk. Al twintig jaar runnen ze de zaak met veel plezier en hielpen andere ondernemers hetzelfde te doen. Het promoten van Cuijk was daarbij altijd het uitgangspunt. (Foto: Tom Oosthout)

Het grote avontuur van Via Cannella

  Toerisme

De Cuijkse winkel Via Cannella vierde vorige week vrijdag haar 20-jarig jubileum. Samen met haar man Assur Manders ging eigenaresse Tina Donkers twee decennia geleden het grotere avontuur aan in de Grotestraat.

Cuijk - Tina Donkers was 40 jaar jong toen ze ondernemer werd. Ze begon haar winkel in de Kaneelstraat op 35 vierkante meter. Haar specialiteit was het op maat maken van tafelkleden, dekbedden, kussens etc. Tot in de late uurtjes naaide ze kilometers garen. Na vijf jaar kwam ze tot de conclusie dat een levensvatbaar Via Cannella groter moest worden. In de regio werden vele winkelpanden bezocht en uiteindelijk werd gekozen voor Cuijk. Het heeft volgens Tina de potentie om te groeien. De verwachting was echter dat dit proces sneller zou gaan. Tina: "Nu begint eindelijk het toeristisch potentieel zichtbaar te ontwikkelen met alle positieve gevolgen voor de Cuijkse economie en voorzieningenniveau."

Dankzij de hulp van vele vrienden kon Via Cannella uitgroeien tot een mooie winkel met bovenregionale aantrekkingskracht. Elk anderhalf jaar breidde de zaak uit. Tina: "Titus Peters was vaak de adviseur op het gebied van verbouwingen, Martien Bos verzorgde vaak themapresentaties in de winkel, Paul van de Mark stelde twee jaar lang gratis loodsruimte ter beschikking omdat we als beginnende ondernemer heel veel goederen importeerden vanuit Vietnam. Daarnaast waren er nog veel meer mensen die hun steentje bijdroegen aan het succes, zoals mijn superhandige broers: onvervangbaar!" Ook is Tina trots op het personeel. "Zij denken mee, durven initiatieven te nemen en zijn vooral gepassioneerd voor ons product. Heerlijk om in zo'n team te werken."

In de geest van de hulpvaardigheid probeerden Tina en Assur ook andere starters te helpen. Het promoten van Cuijk was altijd het uitgangspunt. Assur: "We hebben ons bedrijf nooit op de voorgrond geplaatst. Ik denk dat ik bijvoorbeeld met Toeristisch Platform 'Cuijk Verrassend' ongeveer tien uur per week bezig ben. We werken daarnaast zeven dagen per week in de winkel. Dit lukt ons omdat we zielsgelukkig zijn met waar we mee bezig zijn. Ik denk dat men dit 'passie' noemt."

Tina en Assur reisden ook veel naar het buitenland om daar mooie producten in te kopen. Deze reizen waren altijd spannend. Assur: "We zullen onze avontuurlijke reis voortzetten." Tina: "We hopen dat ook alle ondernemers, politici, burgers en bestuurders zich voorbereiden op een nieuwe Cuijks avontuurlijke reis dat 'toerisme' heet. Cuijk heeft in potentie een prachtig vergezicht. In dat kielzog zal Via Cannella ook zeker een goede toekomst tegemoet gaan."

Reageer op dit nieuws 2
Meer berichten