Logo cuijksweekblad.nl


Onder meer Toets en Bas staat deze zondag op het evenement. Daarnaast zorgen doedelzakspelers en de drumband uit Linden voor de muzikale sfeer. DJ René is de grote muzikale verbinder. (Foto: Josina Claassen)
Onder meer Toets en Bas staat deze zondag op het evenement. Daarnaast zorgen doedelzakspelers en de drumband uit Linden voor de muzikale sfeer. DJ René is de grote muzikale verbinder. (Foto: Josina Claassen) (Foto: Josina Claassen)

'Heerlijk Heeswijk wordt supergezellig'

  Toerisme

Zondag 9 juli staat voor de derde keer het evenement Heerlijk Heeswijk op het programma. De activiteitencommissie van wijkaccommodatie de Nielt heeft de organisatie overgenomen van de wijkraad. "We gaan er een jaarlijks terugkerend evenement van maken waar ontmoeting en gezelligheid voor de wijkbewoners voorop staat."

Door Jos Janssen

CUIJK - Bert Keijzers, Sjaak Schampers en Gineke van der Graaf hebben de handen uit de mouwen gestoken. "We zijn nog niet zo lang de voortrekkers, maar in een korte tijd hebben we toch een prachtprogramma in elkaar gezet. We hebben hiervoor met een mooi plein, het Lavendelplein, een grote ruimte beschikbaar. Voor onze wijkaccommodatie komt een podium te staan voor optredens van artiesten. Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje."

De organisatie spreekt van een 'gezelligheidsdag' voor de wijk maar eigenlijk voor iedereen: "Voor nieuwe bewoners een uitstekende gelegenheid om elkaar te leren kennen in een ontspannen sfeer. Maar bij Heerlijk Heeswijk is iedereen van harte welkom."

Het programma tussen 11.00 en 19.00 uur biedt veel vertier voor jong en oud. "Op het Lavendelplein komt een rommelmarkt. Iedereen die wat te koop heeft kan gratis een grondplek krijgen. Tafeltje en/of stoeltjes zelf meebrengen. Opbouwen kan vanaf 9.30 uur. De rommelmarkt duurt tot 16.00 uur. Op dit plein komt ook een superspringkussen te staan. Het is een heel groot Piratenschip van wel 18 meter lang. Heeft nog nooit in Cuijk gestaan. Daarnaast is er een draaimolen, poppenkast, een treintje en een spellencircuit. Verder is er een grote kinderboerderij en spectaculaire roofvogelshows. Een zeearend, oehoe en verschillende uilen spreiden hun vleugels boven de wijk uit."

Tussen 11.30 en 18.00 uur treden verschillende artiesten bij het terras op. "Toets en Bas, doedelzakspelers en de drumband uit Linden zorgen voor de muzikale sfeer. Maar ook 'Wim Sonnenveld' (van 14.30 tot 15.00) komt zijn welbekende liedjes zingen en uit de serie Iedereen zingt Hazes vertolkt 'André' enkele geweldige meezingers. (om 16.00 en om 17.30). DJ René is de grote muzikale verbinder."

De activiteitencommissie is erg enthousiast om het evenement nieuw leven in te blazen. "Vorig jaar was het natuurlijk geen geweldig weer. Daar ben je wel een beetje afhankelijk van met een buitenactiviteit. Toen was het ook in september, wat minder kans geeft op mooi weer. We hebben het feest daarom naar voren gehaald. Zondag 9 juli is de laatste zondag voor de zomervakantie van de scholen. Wij denken een uitstekende dag om dit evenement te organiseren. "

heeswijksekampen.nl

Reageer als eerste
Meer berichten