Logo cuijksweekblad.nl


Piet Verbeeten met presentatrice Christel de Laat. Ze zette de sfeer er direct goed in. Met een aantal goede grappen en een leuke ondernemersquiz was iedereen klaar voor een avondje brainstormen.
Piet Verbeeten met presentatrice Christel de Laat. Ze zette de sfeer er direct goed in. Met een aantal goede grappen en een leuke ondernemersquiz was iedereen klaar voor een avondje brainstormen.

Ondernemers brainstormen over het moois in Land van Cuijk

  Toerisme

Vorige week dinsdag was bij Restaurant de Overbeek de jaarvergadering van de Ondernemersvereniging Regio Overloon en Vierlingsbeek. Het Thema van de avond was 'We are food.' Brabant is in 2018 uitgeroepen tot Culinaire hoofdstad van Europa en in het Land van Cuijk willen ze onder het motto; Een Goei leven een aantal initiatieven uitrollen om daaraan bij te dragen.

Door Eefke Peeters

VIERLINGSBEEK - De presentatie van Christel de Laat, bekend van Omroep Brabant, zette de sfeer er direct goed in. Met een aantal goede grappen en een leuke ondernemersquiz was iedereen klaar voor een avondje brainstormen.

Burgemeester Karel van Soest werd direct aan de tand gevoeld over zijn mening over een Goei Leven. De kern bleek onder andere zijn goede huwelijk van veertig jaar. Zijn geheim? "Altijd luisteren, netjes gehoorzamen en niet altijd thuis zijn", sprak van Soest lachend. Trots vertelde hij over Gemeente Boxmeer en regio Land van Cuijk.

"Wij zijn een wereldspeler op gebied van Agri food en hebben ontzettend veel kennis in huis. Die kennis hebben we al van jongs af aan en hij blijft groeien. Zo vind ik het initiatief van Keukenbazen prachtig waar kinderen leren koken. Je kunt rustig stellen dat wij in het Land van Cuijk het DNA hebben bepaald van Agri food. Wisten jullie bijvoorbeeld dat een derde van de melk van alle softijs in Nederland uit Overloon afkomstig is? Of dat de kans 50 procent is dat wanneer je een eitje eet, waar dan ook ter wereld, deze in Boxmeer zijn genetische oorsprong vond? Ja, daar ben ik trots op! Trots op ons verleden en op onze toekomst. Met vernieuwende ideeën zoals Leon van Welie met zijn likeuren om fruitverspilling tegen te gaan. Als we blijven vernieuwen en samenwerken dan hebben we hier toch een prachtig en Goei Leven?"

Ad Berends, voorzitter van Ontdek Mill sprak ook een woordje tot het publiek. Over de verspilling van 5 miljard euro die men jaarlijks in Nederland heeft en hoe we die kunnen terugdringen. Dat het belangrijk is dat de jeugd weet wat gezond eten is en waar dat vandaan komt. Hoe eten emotie is en hoe het ons verbindt. Dat het gastvrije gevoel en het eerlijke eten ons visitekaartje is van Brabant en zeker van Land van Cuijk.

Daarna gingen de honderd ondernemers in groepen concepten bedenken, zoals een escape room waar je alleen uitkomt als je genoeg weet van het Land van Cuijk, de grootste ontbijttafel voor het Guinness Book of Records en een Goei Leven kwaliteitsstempel voor evenementen.

De plannen worden concreet gemaakt en bekeken welk concepten het gaan redden tot de eindfase. Nieuwsgierig? Kijk dan regelmatig op de Facebookpagina of op:

www.landvancuijk.nl

Reageer als eerste
Meer berichten