Trainer Dennis Straatman (rechts) observeert met assistent Robert Weijers tijdens het bekerduel van zaterdag met DIO'30. (Foto: Sander Berends)
Trainer Dennis Straatman (rechts) observeert met assistent Robert Weijers tijdens het bekerduel van zaterdag met DIO'30. (Foto: Sander Berends) (Foto: )

Zaterdagteam JVC Cuijk ambitieus

  Sport

JVC Cuijk Zaterdag is dit seizoen plotseling het vlaggenschap van de vereniging. Het team, dat degradeerde naar de Vierde Klasse, is ambitieus. "Eerst willen we een stabiele basis leggen waar de club de komende tien jaar mee vooruit kan."

door Sander Berends

De bekende goaltune van The Fratellis, de herkenbare stem van speaker Ton Hurkmans, voorzitter Ton van Elk de Freese aan de zijlijn en de vaste hulpen achter de bar. Op het eerste oog is er weinig veranderd rond Sportpark De Groenendijkse Kampen. Alleen op het veld. Daar geen duel in de Derde Divisie, maar de eerste bekerwedstrijd van het zaterdagteam van JVC Cuijk. "We hebben met het bestuur afgesproken dat we gebruik maken van de faciliteiten van de voormalige zondagtak", vertelt trainer Dennis Straatman na de seizoensopening, waarin DIO'30 met 8-0 wordt afgedroogd. "De bewuste vrijwilligers hebben we zelf benaderd en de liefde voor de club blijkt nog steeds groot."

De net dertigjarige Cuijkenaar beschikt dit seizoen over een selectie van achttien veldspelers en twee keepers. Inclusief Charles Oedai en Fynn Versteeg die afgelopen week hun overschrijving naar Achilles'29 introkken en terugkeerden. "Kevin Gevers is de enige nieuweling. Hij kent Jacky Chi en Stan en Sjors Broenland van het zaalvoetbal. Hij speelde jaren niet meer op het veld, maar ik ben blij dat hij erbij is gekomen. Hij maakte als invaller een goede, gretige indruk en is door de spelers direct goed opgenomen. Dat vinden we belangrijk. We willen een solide basis leggen voor de toekomst. Na het afgelopen seizoen hebben we kritisch doorgeselecteerd. Welke jongens passen bij deze groep, wie is ambitieus en straalt uit graag voor JVC Cuijk te willen voetballen? Van enkele jongens namen we daarom ook afscheid."

De voorbereiding grijpt Straatman met assistent Robert Weijers aan om zijn groep fit te krijgen. "Het gebrek daaraan vormde een van de oorzaken waarom we vorig seizoen duels uit handen gaven en we uiteindelijk degradeerden. De spelers kregen een duidelijke boodschap mee fit terug te keren na de zomerstop. Fitheid maakt deel uit van de basis om door te groeien. We willen zo snel mogelijk promoveren, maar dat heeft OBW ook uitgesproken. Quick 1888 zal hetzelfde doel formuleren. Het wordt een spannende strijd, al is het krachtsverschil in deze Vierde Klasse groot. Onze strijdwijze? Ik speel graag realistisch attractief, aanvallend voetbal met veel dynamiek. Elke wedstrijd geef ik de ploeg een of twee opdrachten mee die ik wil zien."

Straatman beschouwt de komende twee bekerduels als het doortrekken van de voorbereiding. Daarna moet zijn ploeg er staan. "In de toekomst gaan we graag door met Cuijkse jongens uit de sterke opleiding en willen we geen jongens van buitenaf meer halen. Mijn ideaalbeeld? Ik bezit het UEFA B-diploma en mag tot en met de Tweede Klasse trainen. Als ik een stapje opzij moet zetten, omdat mijn diploma niet meer toereikend is of ik extra cursussen moet gaan volgen. Dat zou prachtig zijn."

Meer berichten