De meiden onder dertien van SJO Vianen Vooruit/HBV: vierde op NK. (eigen foto)
De meiden onder dertien van SJO Vianen Vooruit/HBV: vierde op NK. (eigen foto) (Foto: )

Meidenelftal onder 13 vierde op NK

  Sport

De meiden onder dertien van SJO Vianen Vooruit/HBV zijn op het Nederlands kampioenschap voor meiden tot dertien jaar knap op de vierde plek geëindigd.

Als verrassende winnaar van het kampioenschap van Zuid-Nederland hadden de Beerse en Viaanse voetbalmeiden zich gekwalificeerd voor het NK meiden onder 13 jaar in Assen. Toch waren de sportieve verwachtingen bescheiden. Het was immers een NK, met de beste meidenteams van Nederland. Een plaats in de top 10 (van 16 deelnemers) zou al fantastisch zijn.

In de groepsfase werd Always Forward uit Hoorn met 2-1 verslagen, waarna de tweede wedstrijd tegen TSC ook werd gewonnen. De laatste wedstrijd tegen SV Urk eindigde zoals die begon: 0-0.
Ondanks het fysieke geweld van de tegenstander bleven de Beerse en Viaanse voetbalsters redelijk gemakkelijk op de been en plaatsten ze zich met de remise als groepswinnaar voor de kruisfinales.

De ontlading was groot! SJO Vianen Vooruit/HBV MO13 zat bij de beste vier ploegen van Nederland. Helaas moest controleur Maud Jans met een enkelkwetsuur de strijd staken. Een enorme domper, maar het toernooi ging door.
Sarah Peeters toonde zich een prima vervangster als centrale middenvelder, maar Gorecht uit Haren was in de halve finale echt een maatje te groot. De Noorderlingen wonnen, weliswaar geflatteerd, met 0-4. De meiden waren er kapot van. De droom om Nederlands kampioen te worden was als een zeepbel uiteengespat.

Maar de derde plaats was nog haalbaar. Dan moest Volendam verslagen worden. Terwijl beide partijen zich al verzoend leken te hebben met een beslissende strafschoppenreeks duikelden de meiden in het lichtblauw in blessuretijd van het podium. Het "andere Oranje" scoorde en won met 1-0. Het duurde even voordat de teleurstelling bij de meiden plaats maakte voor trots. Bij de eindceremonie en bijbehorende prijsuitreiking bleek ook nog dat de sportiviteitsbeker mee naar huis ging.

Meer berichten