Enkele leden van Civicum vieren het winnen van het videoanalysepakket. (foto: eigen foto)
Enkele leden van Civicum vieren het winnen van het videoanalysepakket. (foto: eigen foto)

Civicum wint videoanalyse-pakket

  Sport

Komend seizoen beschikt de Cuijkse Mixed Hockeyclub Civicum over een vaste videoanalyse oplossing op haar hoofdveld. De club deed mee aan een winactie van 360SportsIntelligence, leverancier van het systeem. Na de voorronde werd Civicum uitgekozen om te pitchen en wisten zij de jury te overtuigen.

Het was een middag in april toen Joris Reijnen, TC lid en speler van Heren 1, zag dat 360SportsIntelligence een winactie hield. "Een gratis videoanalyse oplossing voor de vereniging. Dat paste perfect bij de ontwikkelingen die onze club momenteel doormaakt. Vorig jaar het nieuwe waterveld, de handhaving van Dames, in de eerste klasse en de gestage groei in leden. Bovendien was het iets waarmee we iedereen van de club blij kunnen maken. We trokken de stoute schoenen aan en schreven ons in", aldus Reijnen.

Met hulp van Harrie Muntjes, een persiflage van een fanatieke Sparta Rotterdam-supporter in hart en nieren en tevens vaste verslaggever van Civicum Heren 1, werd een motivatiefilmpje opgenomen. Die video werd door 360SportsIntelligence hartelijk ontvangen en Civicum zat bij de tien kanshebbers voor de gratis oplossing ter waarde van € 12.500,-.

In de volgende ronde kon de vereniging door middel van een presentatie 360SportsIntelligence overtuigen en werden ze onder andere beoordeeld op originaliteit, overtuigingskracht, ambitie en draagkracht binnen de vereniging. De draagkracht binnen de vereniging en de ambitie van de club viel vooral op. Andreas Löwenthal, salesmanager bij 360SportsIntelligence, mocht de club beoordelen. "Civicum heeft het fantastisch gedaan. Ze hebben met hun inspanning laten zien dat je als relatief kleine hockeyvereniging groot kan denken. We hopen hen met 360SportsIntelligence een hulpmiddel te bieden dat een steentje bijdraagt aan de ontwikkeling van spelers, trainers en scheidsrechters. Daarnaast geeft onze oplossing alle leden van Civicum de mogelijkheid om bijzondere sportmomenten gemakkelijk vast te leggen en te delen. Wij kijken uit naar de samenwerking met deze bijzondere vereniging."

Met de videoanalyse oplossing kan Civicum straks al haar wedstrijden en trainingen op het hoofdveld opnemen. Dit gebeurt vanuit vier verschillende cameraposities. Tijdens de wedstrijd kunnen er al belangrijke momenten worden gemarkeerd met een zogenaamde 'tagging-app' en ook zijn beelden al direct te bekijken. Na de tijd kan de trainer of coach zijn of haar analyse doen in de webapplicatie. Het systeem maakt van wedstrijden automatisch een samenvatting, deze draait na afloop in het clubhuis op een groot scherm. Civicum kan in deze beelden eigen sponsorlogo's opnemen, waardoor er ook een verdienmodel wordt gecreëerd. Een trotse Quirijn Langenhoff, penningmeester bij Civicum, is in zijn nopjes met het behaalde resultaat: "De oplossing biedt naast het analysedeel ook mooie entertainment functionaliteiten; livestreaming en het delen van clips. Op die manier komen de leerfactor en de funfactor samen in de oplossing van 360SportsIntelligence. Een voor ons belangrijk gegeven is dat alle opgenomen beelden eigendom zijn van Civicum en dat we zelf bepalen welke beelden (online) verspreid worden of gedeeld met anderen". Civicum is de derde club in de buurt van Nijmegen die straks beschikt over de oplossing van 360SportIntelligence. Ook MHC Beuningen en MHC Wijchen gebruiken het al.

Meer berichten