Kampioenelftal Hapse Boys 1 in 1987. Ad Vloet, de leider, links staande op de foto
Kampioenelftal Hapse Boys 1 in 1987. Ad Vloet, de leider, links staande op de foto (Foto: Eigen clubfoto)

'Het wordt een Hops potje voetbal'

  Sport

Zaterdag 29 juni gaat Ad Vloet (65) na 37 jaar als elftalleider stoppen. Hem wordt om 16.00 uur, tijdens het 90-jarig jubileum van de club, een afscheidswedstrijd aangeboden met veel oude bekenden. "De familie kan nu voortaan gerust zondags een bakje koffie komen drinken. De kleinkinderen houden me ook wel bezig. Voetballen blijft wel mijn hobby."

door Jos Janssen

Ad weet nog goed hoe het begon: "Piet Hendriks was leider bij het urst van de Boys. Hij vroeg me of ik zijn taak wilde overnemen. Wat mijn eerste wedstrijd als leider was weet ik niet meer precies. We speelden met Haps in de 2e klasse afdeling Noord Brabant en onze trainer was Henk van Rhee. Naast leider was ik ook meteen verzorger met de waterzak." Die 37 jaar kenden veel hoogtepunten. "Bij het 60-jarig bestaan in 1989 voetbalden we tegen het grote Ajax. Langs het veld stonden 3500 toeschouwers. Het was tevens het afscheid van trainer Jan Schaap. Die had me een erelijst bij Haps. Drie keer kampioen, vier periodetitels en het bereiken van de halve finale om de Toon Schröderbeker. Het leuke was dat ik Bryan Roy mocht begeleiden van de ingang van het sportpark tot aan de bestuurskamer. Hij kwam met de auto."

In al die jaren maakte hij heel wat kampioenschappen  mee.  "Maar liefst zeven. De mooiste was met trainer Gerrie Visser. We wonnen in dat jaar ook nog de beker. In al die tijd heb ik met veertien trainers samen gewerkt. Maar die Gerrie Visser was me een mooie. Hij kreeg een keer geel na afloop van de wedstrijd omdat hij tegen de scheids had gezegd: "Die vrouw van jou heeft zeker gezegd toen je thuis weg ging, ga die 22 spelers maar eens vervelen in plaats van mij." Ad Vloet heeft zelf gevoetbald en nog veel meer voor de Hapse club betekend. "Je mocht toen pas met je dertiende bij voetbal. Wat velen niet weten, ik heb ook nog vijf seizoenen in het eerste gespeeld. Tien jaar jeugdleider en nog even leider bij het vierde. Zit al 38 jaar in het bestuur als technisch commissielid. Met de vrijwilligers verzorg ik het onderhoud van het sportpark en al ruim 23 jaar organiseer ik samen met Frans Driessen een quizavond in de kantine net voor de winterstop."

De afscheidswedstrijd wordt een echt Haps potje voetbal onder elkaar: "Er komen alleen spelers waarvan ik leider ben geweest. Van de begin tot aan de laatste periode. Ook veel trainers met wie ik samen in de dug-out gezeten heb. Als scheidsrechter heb ik Cor van de Weem gevraagd. Hij komt al dertig jaar helemaal uit Elsendorp de dames van de Boys op zondagmorgen fluiten. "

Hapse boys zal Ad Vloet niet loslaten en omgekeerd zeker ook niet. "Ik ben een geboren Hapsenaar. Vijf keer verhuisd binnen Haps. Ben bang dat ik in Haps zal blijven."

Meer berichten