Beeld van de editie van vorig jaar. (foto: Theo Schaars)
Beeld van de editie van vorig jaar. (foto: Theo Schaars)

Kennismaken met ruitersport in Vianen

  Sport

De jaarlijkse bixiedag wordt ook dit jaar weer georganiseerd op tweede pinksterdag in Vianen. De dag is voor iedereen te bezoeken. Zeker voor aspirant-ruiters en amazones tussen de 6 en 13 jaar oud is de dag de moeite waard.

Deelnemers mogen aan de officiële jury van ruitersportbond KNHS een dressuur- en/of springproefje laten zien. De toegang is gratis voor bezoekers. Om deze dag te organiseren zijn drie rijverenigingen wederom samen aan de slag gegaan. Dit jaar wordt de bixiedag georganiseerd in op het terrein van de De Maasruiters uit Cuijk. Voor hen is het dus dit jaar een thuiswedstrijd. De KNHS bepaalt waar bixie aan moet voldoen. Er is een kraampje met eten en drinken voor de inwendige mens. Een bezoek aan deze bixiedag laat zich uitstekend combineren met de Luizenmarkt, die op hetzelfde moment een eindje verderop plaatsvindt, op het dorpsplein in Vianen.

Tweede pinksterdag is op maandag 10 juni en de start van de bixiedag is rond 09.30 uur. Het evenement duurt tot 15.30 uur en wordt georganiseerd aan de Rotsestraat 2 in Vianen. Informatie over deze bixiedag: bixiedeverzameling@gmail.com

Meer berichten