Voor het 50e seizoen voetballen Beersenaren Kees  Kuppeveld (69) en Jos Hendriks (69) in een hetzelfde elftal van HBV. (foto: Marco van den Broek)
Voor het 50e seizoen voetballen Beersenaren Kees  Kuppeveld (69) en Jos Hendriks (69) in een hetzelfde elftal van HBV. (foto: Marco van den Broek)

Gouden voetbalhuwelijk bij HBV

  Sport

Voor het 50e seizoen voetballen Beersenaren Kees Kuppeveld (69) en Jos Hendriks (69) in een hetzelfde elftal van HBV. Een gouden voetbalhuwelijk van een illuster duo. "Of we doorgaan?" Kees: "Ja, als de uitduels niet meer zo ver weg zijn." Jos: "Ja, maar bij koud weer willen de spieren niet meer zo." Beide oer-HBV'ers hebben samen een rijke historie op de groene grasmat beleefd.

door Jos Janssen

Wanneer was jullie eerste wedstrijd samen?

"Bij de junioren speelden we al soms samen, maar vanaf 1969 altijd in hetzelfde team. De eerste wedstrijd samen weten we niet meer."

Wat zijn jullie voetbalkwaliteiten?

Kees: "Ik speel meestal linkshalf of linksbuiten. Moest het vooral van mijn techniek hebben, minder van mijn snelheid. Zeker nu niet meer. Ik kon makkelijk passeren. Bij het zaalvoetbal trappen ze nog weleens in mijn sleepbeweging." Jos: "Ik speel altijd rechtsback. Verdedigen en wegwerken. Heb meer dan 45 jaar ballen weg moeten koppen. Ging er flink tegenaan. Nooit gemeen. Nu voetbal ik in HBV 35+ met mijn zoons Jorrit en Menke. We bezetten de hele rechterkant."

In het eerste van HBV samen gespeeld?

"Allebei één keer op de bank mogen zitten maar nooit ingevallen."

Wie waren jullie grote voorbeelden?

Kees: "Mijn baas zei een keer toen we met een kantoorelftal voetbalde dat ik wel iets weg had van Cruijff. Daarna heeft nooit iemand dat meer tegen mij gezegd." Jos: "Mijn idolen waren Van Hanegem en Coen Moulijn."

Wat waren jullie voetbalhoogtepunten?

Kees: "We zijn 25 jaar naar een toernooi in Nijmegen bij Blauw Wit geweest. We hebben daar een keer tegen een artiestenelftal gespeeld. Die hadden onder andere Oscar Harris en Albert West er in staan. Vooral na afloop bij de barbecue was het een gezellige boel. De dochter van Sjaak Swart heeft er nog een keer gezongen." Jos: "De duizend moppen van Kees na de wedstrijd. Maar ook ons reisje naar België. Daar moesten we op een veld voetballen tegen een helling. Na afloop stonden we beiden onder de douche en kwam er plotseling een vrouw binnen met een fototoestel. Hebben ze voor de eerste en laatste keer een naaktfoto van ons gemaakt. Ook mochten we bij de junioren bij uitwedstrijden om de beurt achter op de brommer van onze leider Jan Nuyen. Ik deed dat niet want ik wist als enige dat hij zijn vriendin een keer kwijt was. Was onderweg van de brommer gevallen."

Zaterdag 1 juni is er vanaf 18.00 uur een reünie op het HBV-sportpark voor alle voetballers die ooit met Kees en Jos hebben gevoetbald.

Heb je geen uitnodiging ontvangen neem dan contact opnemen met Richard ten Haaf of Wim Broeren. Of stuur een mail naar hbv35plus@gmail.com

Meer berichten