Jacky Chi (in balbezit) speelde in de eerste helft tegen sv TEC op het middenveld. Na rust centraal achterin. Furkan Alakmak (10) biedt zich aan. (Foto: Sander Berends)
Jacky Chi (in balbezit) speelde in de eerste helft tegen sv TEC op het middenveld. Na rust centraal achterin. Furkan Alakmak (10) biedt zich aan. (Foto: Sander Berends)

Klassenbehoud alsnog in eigen hand

  Sport

JVC Cuijk heeft het lijfsbehoud in de Derde Divisie toch nog in eigen hand. Na de 0-4 thuisnederlaag van zondag tegen sv TEC leek de ploeg van trainer Ferdi Akankan terecht te komen op een Play-Off-plek waarin extra duels noodzakelijk zijn voor handhaving. Maar doordat EVV op hetzelfde moment in de extra tijd alsnog onderuit ging, bivakkeert JVC Cuijk net boven de rode streep. Zondag valt in Rosmalen de beslissing.

door Sander Berends

CUIJK – Hij gaf alles. Als middenvelder stichtte Lars Loermans voorin gevaar, veroverde hij via bloktackles en slidings in de middelste linie ballen, hielp hij keer op keer zijn eigen verdediging en passeerde hij voortdurend handig zijn mannetjes. Ondanks de penibele situatie van zijn club liet de 19-jarige Ewijkenaar zien met opgeheven hoofd afscheid te willen nemen. "Zolang ik hier speel, blijf ik tot de laatste seconde gaan. Het is zonde wat hier is gebeurd. Ik had graag nog jaren voor JVC Cuijk gevoetbald, maar ik wil dit seizoen wel goed afsluiten. En dat is met handhaving."

Die opdracht is zwaar. Loodzwaar. JVC Cuijk bivakkeert nog op de veilige plek veertien. Winst zondag in de afsluitende competitiewedstrijd bij OJC Rosmalen is voldoende voor handhaving. Maar de ploeg van voormalig JVC'ers Wesley Meeuwsen en Bart Tinus moet winnen om zeker te zijn dat het niet rechtstreeks degradeert. JVC Cuijk is bij een gelijkspel of nederlaag afhankelijk van EVV, dat een punt minder heeft maar een veel beter doelsaldo. De ploeg van trainer Tini Ruijs ontvangt zondag thuis UNA. "We gaan het halen", vervolgde Loermans. "Zondag is aanvoerder Jurre Grotenhuis (voor zijn werk in Zuid-Afrika, red.) weer terug en de spirit die we tegen TEC lieten zien zei voldoende."

JVC Cuijk speelde niet slecht tegen de koploper, die zich zondag verzekerde van promotie naar de Tweede Divisie. Vier minuten voor rust leek Rik Renirie via een van richting veranderde vrije trap ook de terechte 1-1 binnen te schieten, maar scheidsrechter Jerôme Vries annuleerde het doelpunt vanwege vermeend buitenspel. Opvallend, omdat de bal via het hoofd van een TEC-verdediger in het doel ging. Volgens trainer Ferdi Akankan tekenend voor het seizoen. "Drie tegendoelpunten vandaag waren ook nog eens overtredingen."

Zo kwam TEC in de zevende minuut op voorsprong vanaf elf meter via Serhat Koç. De oud-spits van FC Groningen mocht aanleggen nadat Nick Hak werd gevloerd door doelman Dani Centen. "In de voorgaande actie loopt hij tegen Aleksandar Lejic aan, die valt", beschreef Akankan. Centen: "Ik trek mijn arm terug, maar hij valt alsnog over mijn arm heen. Hij had geen enkele intentie om te blijven staan." Twee minuten na het afgekeurde doelpunt maakte Robby Holder op aangeven van Koç de 0-2.

Bij de start van de tweede helft was JVC Cuijk door haar wisselcontingent heen na het afhaken van Jay van Boxtel, Lejic (beiden hamstring) en Paco Geutjes (knie). Desondanks werkte de thuisclub hard, maar de klasse van TEC bleek uit de 0-3 van invaller Matthieu van den Assem en 0-4 van Nick Hak. Twee keurig uitgespeelde aanvallen. Loermans: "TEC was beter, maar we hoopten net als in het uitduel op een stuntje. Gelukkig is handhaving op eigen kracht nog mogelijk." Hij kreeg bijval van zijn trainer. "Wij blijven erin. It ain't over till it's over. De gretigheid van de ploeg, die ik vandaag heb gezien, zegt alles." De allesbeslissende wedstrijd tussen OJC Rosmalen en JVC Cuijk begint zondag om 14.30 uur op Sportpark De Groote Wielen.

Meer berichten