Keeper Dani Centen pakt de bal klemvast voor Frank van der Heiden (9) in een vol strafschopgebied. (Foto: Marcel de Kler)
Keeper Dani Centen pakt de bal klemvast voor Frank van der Heiden (9) in een vol strafschopgebied. (Foto: Marcel de Kler) (Foto: Marcel de Kler)

JVC Cuijk incasseert nieuwe klap

  Sport

Het wordt billenknijpen voor JVC Cuijk tot de laatste wedstrijd van het seizoen. Door een nieuwe keiharde nederlaag is de voorsprong op plek vijftien, wat play-offs om handhaving betekent, geslonken tot twee punten. Kijkende naar het doelsaldo eigenlijk tot een punt. De ploeg van trainer Ferdi Akankan zal in de laatste twee wedstrijden vol gas moeten geven voor klassenbehoud.

door Sander Berends

De voortekenen zijn niet rooskleurig. Na de 0-4 thuisnederlaag van vorige week tegen OFC was zondag Quick met liefst 6-1 te sterk. De Haagse middenmoter spaarde de gasten in de tweede helft nog voor een grotere nederlaag. De oorzaak van de sportieve malaise is bekend. Door de financiële situatie zijn alle overeengekomen contracten met de spelers en technische staf opgezegd en zal volgens verwachting geen enkel lid na de zomer in het eerste zondagteam spelen.

Dat het niveau dan de Derde Divisie is, wordt steeds onzekerder. Blauw Geel'38, de enige ploeg die een bedreiging onderin vormt, pakte zondag drie punten tegen HBS en heeft nu 37 punten. Twee minder dan JVC Cuijk dat een veel slechter doelgemiddelde kent. "De eerste twintig minuten aan onze kant waren goed", vertelde aanvoerder Jurre Grotenhuis over het optreden tegen Quick. "Daarna werd het minder, minder en minder."

Nadat een lob van Ali Özdemir, voor het eerst dit seizoen in de basis, werd gepakt door doelman Jari Puister viel de 0-1. Na een handsbal trapte Furkan Alakmak een strafschop raak. Door een rake kopbal van Frank van der Heiden uit een corner en een intikker van Virgil Tjin-Asjoe in de slotseconden draaide Quick nog voor rust de stand. Via opnieuw Van der Heiden, Marc Boshoff, invaller Delano Asante en wederom Boshoff liepen de gastheren uit naar 6-1. Verder leed werd JVC Cuijk bespaard. Zondag volgt de laatste thuiswedstrijd tegen sv TEC, de nummer twee op de ranglijst, om 14.00 uur. Een week later op de laatste speeldag een bezoek aan OJC Rosmalen.

Meer berichten