JVC Cuijk ging zondag in eigen huis met 0-4 onderuit tegen OFC. Jeroen van Schoonhoven (9) anticipeert op een kopbal. (Foto: Sander Berends)
JVC Cuijk ging zondag in eigen huis met 0-4 onderuit tegen OFC. Jeroen van Schoonhoven (9) anticipeert op een kopbal. (Foto: Sander Berends)

Zeperd maakt rampweek compleet

  Sport

Een tumultueuze week kende zondag een afsluiting die aansloot op de donkere wolk die boven de club hangt. JVC Cuijk ging met 0-4 onderuit tegen OFC Oostzaan en kan daardoor de doelstelling handhaving nog niet afvinken. "Nog één keer winnen en we zijn veilig. Dat gaat gebeuren. We willen afscheid nemen met klassenbehoud."

door Sander Berends

Net aangeschoven in de bestuurskamer kwam het hoge woord eruit. "Dit was mijn laatste thuiswedstrijd voor JVC Cuijk. Na acht jaar. Het is nog nauwelijks te bevatten." Aanvoerder Jurre Grotenhuis is vanwege zijn werk bij atletenmanagementbureau Global over ruim anderhalve week in Kaapstad, Zuid-Afrika. "Daar begeleid ik de marathon. Ik kom zondagochtend terug, maar na een vliegreis van twaalf uur zit een wedstrijd er niet in. Dat maakte het duel van vandaag ook extra bijzonder. Ik keek mijn moeder, die altijd komt kijken, net nog aan toen ik het veld afliep... Het voelt allemaal vreemd."

Na vele hoogtepunten zwaait Grotenhuis op het dieptepunt af. "Dit had ik ook niet voorzien. Ik was twee maanden geleden de eerste speler die verlengde. Met de nieuwe selectie, die er zou staan, konden we absoluut hoger inzetten. Maar het komt er niet van. Het bestuur, de investeerdersgroep, iedereen zal fouten hebben gemaakt. Ik ga geen schuldige aanwijzen. Ik heb inmiddels zoveel verhalen gehoord, maar de spelers zijn de dupe. Helaas heb ik de supporters, de vrijwilligers en andere mensen rond de club niet het afscheid kunnen bieden dat ik graag wilde. We wilden voor elkaar door het vuur gaan, maar vanaf minuut een was OFC beter. Dit is de beste ploeg die in deze Derde Divisie speelt."

JVC Cuijk mocht blij dat de gasten uit Oostzaan niet vol het gaspedaal intrapten. Anders was de score nog hoger uitgevallen. De ruststand bleef beperkt tot 0-1. In de 27e minuut werkte Reda Kharchouch, die in de negende minuut met een schot nog de lat trof, in een klutssituatie de openingstreffer binnen. Het sprankje hoop dat er nog was, mocht vijf minuten na rust worden opgeborgen na een rode kaart voor Engin Güngor. De aanvaller maakte een opmerking tegenover een opponent die niet door de beugel kon. Acht minuten later tekende Tom Noordhoff voor de 0-2 en was het duel gespeeld.

"De koppies gingen toen hangen", constateerde ook Grotenhuis die Kharchouch vanaf de strafschopstip en Alje Wiltenburg met een volleyschot nog de 0-3 en 0-4 zag maken. "Dan komen de voorgaande dagen daar ook nog eens bij. Tot die 0-2 was er niets aan ons te zien." De huidige selectie maakt het seizoen af. "We zijn met de spelers afgelopen week bij elkaar gaan zitten en kwamen gezamenlijk tot dit besluit. Geen enkele speler deed daar moeilijk over. Dat zegt veel over deze groep." Nog drie duels komt deze in actie. Zondag gaat JVC Cuijk om 14.00 uur op bezoek in Den Haag bij Quick, de nummer tien van de ranglijst. Daarna volgt nog een thuisduel met TEC en afsluitend een bezoek aan OJC Rosmalen.

Meer berichten