Furkan Alakmak, die de 2-1 voorbereidde, was zijn tegenstander regelmatig de baas. (Foto: Sander Berends)
Furkan Alakmak, die de 2-1 voorbereidde, was zijn tegenstander regelmatig de baas. (Foto: Sander Berends)

JVC Cuijk bindt OSS'20 aan de zegekar

  Sport

Voor rechtstreekse handhaving zijn dit seizoen veel punten nodig in de Derde Divisie Zondag. Dat maakte de late treffer van invaller Ali Özdemir tegen OSS'20 extra belangrijk. Door de 3-2 zege heeft JVC Cuijk een kloof van vier punten met de vijftiende plaats. "Hoeveel punten we in de laatste zes wedstrijden nog nodig hebben? Vijf."

door Sander Berends

De klok van het scorebord stond al stil bij negentig minuten en nul seconden toen Jeroen van Schoonhoven de verdediging van OSS'20 onder druk zette. "Eigenlijk gekkenwerk als enige aanvaller tegenover vier verdedigers. Eén van hen trapte de bal uit. Als je een spelhervatting dan snel uitvoert, kan hun verdediging nooit georganiseerd staan." En dat bleek. Invaller Rik Renirie gooide snel in richting Van Schoonhoven. De spits van JVC Cuijk gaf na een korte sprint met zijn linker voor waarna Ali Özdemir de verlossende 3-2 binnen knalde.

"Vanaf de middenlijn sprintte ik naar voren toen ik zag dat Rik ingooide. Ik riep 'tweede', waarna Jeroen de bal keurig achter hun laatste verdediger richting tweede paal voorgaf. Een moeilijke kans? Nee, vorig jaar maakte ik er bij JVC Cuijk Zaterdag niet voor niets 35", aldus de 26-jarige aanvaller, die nauwelijks drie minuten in het veld stond. JVC Cuijk greep na een moeizame tweede helft drie hele dure punten. In dat tweede bedrijf raakte OSS'20 liefst drie keer de lat en leek het na de 2-2 van Sofian El Kaddouri in de 74e minuut, die van dichtbij een corner binnen prikte, door te drukken.

JVC Cuijk begon uitstekend aan het treffen met de nummer vijf van de ranglijst. In de tiende minuut legde Van Schoonhoven de bal na een pass van Lars Loermans panklaar voor Engin Güngor die de lat raakte. De afvallende bal werd door Paco Geutjes ingebracht waarna Van Schoonhoven de 1-0 aantekende. Acht minuten later schoot Tony de Groot de 1-1 binnen waarna Van Schoonhoven zijn goede spel drie minuten voor rust beloonde met de 2-1. Van dichtbij kopte hij een voorzet van Furkan Alakmak tegen het net. "Ik zeg al vaker tegen mijn teamgenoten dat ze sneller en meer voorzetten moeten geven. Dan ben ik gevaarlijk. Krijg ik er meerdere zoals deze van Furkan, maak ik er misschien wel veertig in een seizoen."

Nu staat Van Schoonhoven op elf goals en tien assists. "Ik was vandaag blijer met mijn assist. Mijn ontlading na die 3-2 zei voldoende. Mijn vorm? Ik speel altijd goed tegen Brabantse clubs en trainer Ferdi Akankan heeft ons fit gemaakt. Er zit nu een drive in het team. Al had ik gehoopt op tactisch gebied meer te hebben geleerd." Özdemir liep net twee minuten warm toen hij het veld betrad. "De trainer zei 'jij kan het'. Ik deed het. Mooi. Na rust was ons spel te slordig met lange ballen. Het ontbrak aan rust, maar we winnen verdiend."

De Cuijkenaar keert volgend seizoen terug naar Zaterdag 1. Ondanks interesse van drie clubs uit de Hoofdklasse en Eerste Klasse. "Ik heb een goede baan als operator bij een fabriek in autokoelsystemen in Uden. Werk in ploegendienst. Drie keer trainen in de week is niet altijd mogelijk. Zaterdag 1 moet zich handhaven. Dan kunnen we volgend seizoen voor het kampioenschap gaan." Zondag 1 gaat zaterdag op bezoek bij UNA (14.30 uur). Maandag volgt de inhaalwedstrijd uit tegen hekkensluiter HBS (14.00 uur). Van Schoonhoven: "Zaterdag gaan we voor een gelijkspel. Tegen HBS moeten we op oorlogssterkte aantreden. Er staan." Hoeveel doelpunten scoort hij dit seizoen? "Ik zet in op zestien, dat zou een persoonlijk record zijn. En assists? Dertien."

Meer berichten