Daarnaast zijn er ook wedstrijden streetdance, ballroom en latin dansen. (foto: Arjan Broekmans)
Daarnaast zijn er ook wedstrijden streetdance, ballroom en latin dansen. (foto: Arjan Broekmans)

Danswereld met Pasen te gast in Cuijk

  Sport

Vanaf vrijdag 19 april ontvangt Laco sportcentrum Cuijk weer dansers uit binnen- en buitenland voor het jaarlijkse Holland Dans Spektakel. Gedurende vier dagen organiseert Stichting Brabant Danst samen met Stichting Rolstoeldansen Nederland onder meer de World Cup & Open Dutch rolstoeldansen, een evenement dat jaarlijks honderden deelnemers uit tientallen landen trekt.

 Daarnaast zijn er ook wedstrijden streetdance, ballroom en latin dansen. Nieuw dit jaar is de Open Dutch Salsa & Bachata, een topevenement met diverse wedstrijden en als kers op de taart een swingende After Party voor alle salsa-liefhebbers met live salsa-, bachata- en kizombamuziek van DJ Yuchi, een top-dj uit de salsa-scene.

Highlights

Het bekendste onderdeel van het Holland Dans Spektakel is wellicht de World Cup rolstoeldansen. Een evenement dat zich al ruim dertig jaar richt op de integratie van mensen met een beperking in de maatschappij. Voor de fans van streetdance staan er behalve wedstrijden interactieve workshops van Steven Benou op vrijdag om 18.30, Sandy Provacia op zaterdag om 19.00 en Larz om 22.00 op het programma waaraan elke bezoeker kan deelnemen. Een ander highlight voor de salsa-dansers is een workshop ladystyling door voormalig Nederlands kampioene Femke Hermens op zondagavond om 19.30.

Programma

Goede Vrijdag start het evenement om 18.30 met streetdance voor solo's, duo's en small teams. De grote streetdanceteams komen op zaterdag vanaf 19.00 in actie. De World Cup rolstoeldansen vindt plaats op zaterdag en zondag vanaf 10.00. Zondagavond is voortaan vanaf 19.30 gereserveerd voor de salsadansers. Om ca. 21.30 start de After Party. Op paasmaandag vinden de wedstrijden ballroomdansen plaats voor alle klassen en leeftijden.

Meer informatie is te vinden op www.hollanddansspektakel.nl.

Meer berichten