Lars Loermans, die de 1-0 knap voorbereidde, passeert HBS-linksback Gino Mulder (3). Foto: Gerno de Haas
Lars Loermans, die de 1-0 knap voorbereidde, passeert HBS-linksback Gino Mulder (3). Foto: Gerno de Haas

Belangrijke driepunter JVC Cuijk

  Sport

JVC Cuijk kende zondag haar opdracht tegen hekkensluiter HBS. In de strijd om rechtstreekse handhaving moest er gewonnen worden. Dat gebeurde. Door twee knappe treffers van Paco Geutjes en een prachtige vrije trap van Rik Renirie werd het 3-1. "We gaan never nooit degraderen."

door Sander Berends

Trainer Ferdi Akankan noemde de zege verdiend. Dikverdiend. "Drie punten met goed voetbal. De energie in de ploeg is goed. Sinds de winterstop staat het op de rit. De thuiswedstrijd tegen HSC'21, toen we in de storm met 0-2 verloren, tel ik niet mee. In de andere wedstrijden lieten we zien dat we op dit niveau thuishoren. Elk duel konden we winnen. We hebben nog zeven wedstrijden te gaan. Ook al komen met OFC en TEC nog twee kandidaten voor promotie op bezoek. Hoeveel punten we dit seizoen nog pakken? Ik denk dertien."

Tegen HBS begon zijn ploeg fel. Een strijdwijze die was afgesproken. Na een kwartier resulteerde dat in het openingsdoelpunt van Paco Geutjes. Na een knappe actie van Lars Loermans schoot de afscheidnemende middenvelder bekeken binnen. Daarna werd de rode lantaarndrager uit Den Haag gevaarlijker wat onder meer in de 33e minuut resulteerde in een kopbal op de lat van Donovan de Groot "In de rust gaf de trainer aan dat de ruimtes tussen de aanval en verdediging te groot waren. Daardoor was het beeld rommelig", vertelde Geutjes, die uitgeroepen werd tot Man of the Match. "We moesten juist druk houden. Dan wordt hun technische handeling slechter en de kans op balverlies groter. Dat werkte na rust uitstekend."

De verlossende 2-0 van Geutjes viel pas in de 71e minuut. Stan Broenland speelde hem knap vrij, waarna Geutjes de bal na een knappe kapbeweging goed legde en de verre hoek uitzocht. "Het waren twee bijna identieke doelpunten. Ik zag waar de keeper stond en dan is het plaatsen. Ik ben van nature rustig en dat zag je bij beide goals inderdaad terug." De ingevallen Rik Renirie gaf negen minuten later zijn visitekaartje af door een vrije trap prachtig in de hoek te krullen. Een minuut voor tijd zorgde Boris van den Berg voor de 3-1 eindstand. Doelman Dani Centen ging daarbij niet vrijuit.

Geutjes was tevreden over het resultaat. "We hoeven niet echt omlaag te kijken en hebben de aansluiting met de lange middenmoot te pakken (plek elf, vier punten boven degradatie Play-Off-plek, red.). Dat verdienen we ook. Niemand in de Derde Divisie is beter dan ons. We kunnen van iedereen winnen. Maar dat komt er niet altijd uit." Waar hij volgend seizoen speelt, weet hij nog niet. "Het liefst bij een club waar ik tot mijn recht kom. JVC Cuijk wilde me graag behouden, maar de voorwaarden waren niet goed. Vooral het reizen. Het is toch vier keer in de week drie kwartier rijden van mijn woonplaats Spijk naar Cuijk." Zondag speelt JVC Cuijk opnieuw thuis. Dan komt promovendus OSS'20, winnaar van de tweede periode en vijfde op de ranglijst, om 14.00 uur op bezoek.

Meer berichten