Kay Ebben in de Wintercross in Groesbeek. (foto: Kees Siroo)
Kay Ebben in de Wintercross in Groesbeek. (foto: Kees Siroo)

Motorcross op circuit De Kuilen

  Sport

Circuitpark De Kuilen in Langenboom zal komend weekeinde weer bol staan van de motorsport. De laatste tijd kwam het gerenommeerde circuit in Langenboom diverse keren negatief in het nieuws. De organisatie keert graag terug naar de orde van de dag.

Vanwege het slechte weer werd het eerste ONK, die voor Emmercompascuum op het programma stond, afgelast. Nu zal het ONK 2019 van de KNMV in Mill beginnen met een tweedaagse. Op zaterdag 23 maart rijden de jeugdklassen 50cc, 65cc en 85cc en ook de populaire KNMV Cupklassen 250cc en 500cc. Deze klassen rijden twee manches en zelfs in de 50cc is het met ruim 50 deelnemers volle bak. Na de trainingen opent de 50cc klasse om 11.30 uur het programma. Op zaterdag zijn de wedstrijden gratis toegankelijk.

Op zondag wordt het ongetwijfeld druk tijdens de ONK-wedstrijden in de 85cc, 125cc, 250cc en de 500cc. Er is nog geen pijl op te trekken wie er allemaal achter het starthek zullen staan, maar het lijkt zeker dat vele toppers mee zullen rijden in diverse klassen. De vaste WK-rijders zullen niet van de partij zijn omdat er op dezelfde dag een Grand Prix in Engeland wordt verreden. Maar verder wil iedereen de kans aangrijpen om te rijden op het populaire circuit in Langenboom. Het ONK is naast de Dutch Masters de belangrijkste wedstrijdcyclus van Nederland. De competitie is sterk en er zijn vele wedstrijden. Vorig jaar werd Sven van der Mierden kampioen voor Lars van Berkel en Roy van Heugten in de 500cc. John Cuppen uit Escharen blies een aardig partijtje mee en eindigde net buiten de top-10 op plaats 11. Dit jaar gaat de werknemer van JTX in Cuijk het proberen met een 250cc 2-takt KTM en hij wil zeker in Mill een goede beurt maken.

Youri van 't Ende werd in het ONK 250cc kampioen. Maar hij kreeg het allemaal zeker niet cadeau want Kay Ebben uit Wilbertoord gaf uitstekend partij en wist zelfs de ONK in Mill te winnen. Ebben werd tweede in de eindstand en bleef een aantal keren puntloos vanwege pech. Dit jaar rijdt Kay op een ander motormerk en voelt zich daar uitstekend op thuis. Zijn ambities zijn gericht op een uiteindelijke top-3 notering. Zeker in Mill wil hij voor zijn fans, sponsors en familie op het podium eindigen, hij rijdt erg graag op zijn thuiscircuit. Maar Kay weet ook dat de concurrentie alleen maar zwaarder wordt omdat weer diverse jonge rijders zijn doorgestroomd naar de zwaardere klasse. Ook de 125cc klasse is altijd bijzonder interessant. Raivo Dankers werd vorig jaar kampioen maar is nu aan het grotere werk begonnen. Ook Loeka Thonies (Boekel), Jeremy Knuiman (Wijchen) en Rick Wennekes uit Haps reden vorig jaar al sterk en zij willen dit zeker nog grote stappen gaan maken.

Ook de 85cc met veel aanstormend talent is een mooie klasse en daaruit zijn al vele toppers voortgekomen als Kay de Wolf, Kay Karssemakers, Scott Smulders, Raf Meuwissen en Ivano van Erp. Deze mannen kennen Circuit De Kuilen als hun broekzak en zullen de fans boeien. De entree bedraagt 10 voor volwassenen vanaf 18 jaar, van 12 t/m 18 jarigen betalen € 5,00 en de rest heeft gratis toegang! Laagdrempelig genieten van topsport dus op circuit De Kuilen waar MSC Mill een waardig gastheer zal zijn.

Meer berichten