Groot feest bij de volleyballers van Shock '82 na het behalen van de titel in Beers. (foto: eigen foto)
Groot feest bij de volleyballers van Shock '82 na het behalen van de titel in Beers. (foto: eigen foto)

Shock ´82 Cuijk kampioen

  Sport

De volleyballers van Shock ´82 Cuijk zijn kampioen. Afgelopen zondag hebben de volleybalmannen de titel in de wacht gesleept tijdens de wedstrijd tegen buurman VC Volt. Speciaal voor de kampioenswedstrijd had Shock '82 Cuijk een oude schoolbus geregeld die spelers en publiek vanaf de Kansas naar de wedstrijd tegen VC Volt bracht. De sfeer zat er meteen goed in en de tribunes waren, evenals de dag ervoor bij de thuiswedstrijd, goed gevuld.

Shock ´82 Cuijk is pas afgelopen zomer opgericht en mag nu al het eerste kampioenschap vieren. Dat deden ze in een bijzonder weekend. Doordat de uitwedstrijd tegen VC Volt HS 6 eerder dit seizoen werd afgelast, stonden de herenteams nu in één weekend twee keer tegenover elkaar. Op zaterdag speelde Shock '82 Cuijk thuis in Laco Sportcentrum Cuijk. Een dag later, op zondag 17 maart, stond de return in De Kloosterhof in Beers op het programma. Het spel was niet altijd even goed, maar door de sportieve opstelling van beide ploegen en de kans op het kampioenschap, was het voor het publiek volop genieten. Zeker omdat het geen gelopen race was. Shock '82 Cuijk moest namelijk nog wel 8 van de 10 punten uit de twee wedstrijden zien te verkrijgen om nu al tot kampioen gekroond te kunnen worden.

De wedstrijd op zaterdag in Cuijk werd met 4-0 gewonnen door Shock '82 Cuijk. Dat leverde meteen 5 punten op. Maar zondag moesten er nog wel drie sets gewonnen worden. Met name in de tweede set was het verschil zo klein dat het kampioensteam alle zeilen bij moest zetten om de set binnen te slepen. Maar de heren bleven ervoor vechten en het lukte. De winst van de eerste twee sets was voor Shock '82 Cuijk. Tijdens de derde set roken de volleyballers het kampioenschap en die werd relatief makkelijk gewonnen. Het feest barstte toen al los. Ook de tegenstander en enkele toeschouwers maakte van de gelegenheid gebruik om de kersverse kampioenen te feliciteren. Er moest nog wel een vierde set gespeeld worden. Voor Shock '82 Cuijk slechts een formaliteit en dat was in het spel terug te zien. VC Volt maakte er handig gebruik van en pikte nog een setje mee: 1-3.

Na afloop kon het feest echt beginnen. De lucht in Beers kleurde zwart en oranje door het afsteken van rookfakkels. Daarna bracht de oude schoolbus iedereen terug naar de feestlocatie in het centrum van Cuijk, waar het nog lang onrustig bleef. De wedstrijd van zaterdag zat vol spanning voor beide ploegen. De eerste set ging lang gelijk op. VC Volt kwam goed uit de startblokken en beende de koploper goed bij. De heren van Shock ´82 Cuijk maakten aan het eind van de set minder persoonlijke fouten. Ook de tweede set ging gelijk op totdat een servicebeurt van Shock '82 Cuijk voor een ommekeer in de wedstrijd zorgde. In de derde en de vierde set leek de koek op bij de heren van VC Volt en stond de 4-0 al snel op het scorebord.

Meer berichten