Rik Renirie nam een moeilijk besluit. Hij stapt komende zomer over van JVC Cuijk naar Vianen Vooruit. (Foto: Sander Berends)
Rik Renirie nam een moeilijk besluit. Hij stapt komende zomer over van JVC Cuijk naar Vianen Vooruit. (Foto: Sander Berends)

Rik Renirie kiest voor Vianen Vooruit

  Sport

Het besluit viel hem zwaar. Erg zwaar. Maar Rik Renirie heeft de knoop doorgehakt. De 29-jarige aanvaller draagt volgend seizoen het shirt van Vianen Vooruit. "Het was of bij JVC Cuijk blijven of bij mijn vrienden gaan voetballen. Dat heeft weken in mijn hoofd gezeten."

Door Sander Berends

Die vrienden maakten het hem niet gemakkelijk. Tijdens de Cuijkse Kroegentocht droegen ze allemaal het shirt van Vianen Vooruit met de achternaam van Renirie op de rug inclusief het nummer zeven. "Ik wist vooraf van niets. Dat kwam als een volslagen verrassing. Het was een ludieke actie, maar gaf zeker een waardering. De speculaties over een overgang naar Vianen Vooruit vernam ik natuurlijk ook, maar net voor het weekend heb ik de knoop pas doorgehakt. Ik moest er een tijdje over nadenken, maar het is de beste beslissing die ik nu kan nemen."

Daarmee verliest JVC Cuijk komende zomer de speler met het langste dienstverband. In 2014 keerde de Cuijkenaar terug op het oude nest na een topseizoen bij SV Juliana'31. De rechtsbuiten vermaakte het publiek met onverwachte acties, knappe versnellingen aan de zijlijn plus prachtige vrije trappen uit stand en puntgave corners. "JVC Cuijk wilde dat ik bleef. Maar ik wilde graag een keer met mijn vrienden bij Vianen spelen. Ik kom daar graag. Telkens geeft me dat een warm gevoel. Het is er altijd gezellig, er lopen leuke mensen rond en ze presteren dit seizoen in het debuutjaar in de Tweede Klasse uitstekend (derde plaats na achttien duels, red.). Het is mooi om mijn bijdrage te leveren aan die stijgende lijn."

Renirie, die eerder voor PSV, TOP Oss en Helmond Sport speelde, beseft dat hij na de zomer op een ander niveau uitkomt. "Logisch gezien keer ik niet meer terug op divisieniveau. Maar dit is mijn keuze." Bij JVC Cuijk wil de rechterspits met een goed gevoel afsluiten. "We blijven dit seizoen in de Derde Divisie. Dat gaat honderd procent lukken. Ook al spelen we niet altijd goed en regelmatig wisselvallig. Er zit genoeg kwaliteit in deze ploeg."

Terugkijkend op zijn Cuijkse jaren, inclusief het jaar Topklasse in de jaargang 2010/11, is hij louter positief. "Om nu al te vragen naar mijn hoogtepunten, is wel erg vroeg. Maar dan komen er diverse momenten voorbij. De promotiewedstrijd vorig jaar tegen FC Lisse (0-3 winst uit, red.), het winnen van de KNVB Beker door Groene Ster met 7-2 (in Someren, 2015, red.) te verslaan en diverse mooie doelpunten. Maar ik houd er nooit van om naar het verleden te kijken. Ik kijk vooruit. Er zijn dit seizoen nog tien wedstrijden te gaan. Tien wedstrijden waarin ik wil vlammen. Eerst zaterdag thuis tegen koploper FC Volendam (aftrap: 18.00 uur, red.). Als we vanuit onze taak spelen, kunnen we zeker punten pakken. Volle bak spelen zoals afgelopen zondag tegen VV Dongen (0-2 winst, red.). Dan zijn we absoluut niet kansloos. Vianen Vooruit telt pas volgend seizoen. Nu staat JVC Cuijk nog voorop!"

Meer berichten