De selectie van SIOL is klaar voor het nieuwe seizoen. (foto: Gerno de Haas)
De selectie van SIOL is klaar voor het nieuwe seizoen. (foto: Gerno de Haas)

'Bij SIOL het plezier terugvinden'

  Sport

Ook het komend seizoen speelt voetbalvereniging SIOL in de vierde klasse. Aan het elftal is niet veel veranderd. Een speler ging en twee nieuwe spelers kwamen de selectie versterken. Een van hen, Noud Maassen (20), kwam over van het zaterdagelftal van JVC: "We gaan met SIOL zeker voor een hogere plek dan de negende plaats van afgelopen seizoen."

Door Jos Janssen

De Oefeltenaar probeert ook bij de Katwijk/Cuijkse club het plezier in het voetballen terug te vinden: "Na een half seizoen bij het zaterdagelftal van JVC ben ik gestopt. Ik vond het niet meer leuk. Na zo'n lange rustperiode is het wel even wennen om de draad weer op te pakken. De eerste weken hier bij SIOL merk ik dat het plezier in voetballen weer bij me terug komt." De nog in Oeffelt wonende buitenspeler heeft niet overwogen om na Cuijk terug te gaan naar voetbalclub de Zwaluw in zijn woonplaats: "Mijn vrienden zitten in Cuijk of Boxmeer. Ik werk ook fulltime in Cuijk bij restaurant 't Zusje. Heb niet zoveel meer met Oeffelt."

Op 4-jarige leeftijd stond Maasen met zijn voetbalschoentjes op de velden van de Zwaluw: "Kan me niet zoveel van die tijd me herinneren. Weet wel dat ik toen bij de mini-f'jes speelde. Toen ik eerstejaars E-speler was, heb ik een half jaar bij de Voetbalacademie van NEC meegetraind. Helaas op het laatst afgevallen. Ben daarna bij JVC gaat voetballen. Alle hoogste teams doorlopen tot en met de A. JVC zondag was iets te hoog gegrepen. Ben toen bij JVC-zaterdag gaan voetballen. Dat was niet zo'n succes. Twee jaar geleden heb ik nog even bij VVV/Helmond Sport meegetraind, maar ook weer afgevallen."

De baan bij 't Zusje neemt veel tijd van de nieuwste aanwinst van SIOL in beslag: "Ik krijg alle medewerking met de roosters om twee keer te trainen en op zondag de wedstrijden te spelen. Heb een opleiding gastheer afgerond bij ROC de Leijgraaf. Werkte daar al voor mijn stage, tijdens mijn stage en nu in vaste dienst."

Met SIOL heeft hij inmiddels drie oefenwedstrijden gespeeld en stond afgelopen zondag de pikante bekerwedstrijd op het programma tegen zijn plaatsgenoten van de Zwaluw: "Met fitness heb ik wat conditie bijgehouden. Na een half jaar geen wedstrijden dan is het spannend hoe het zal gaan. We spelen nog voor de beker tegen mijn oude club JVC-zaterdag en VCA. We hebben tot vorige week met een grote selectie getraind en gespeeld. Die wordt nu kleiner. Ik ben rechtsbenig maar de vleugel waarop ik speel maakt me niet zoveel uit." Wat betreft de verwachtingen voor het nieuwe seizoen is Maassen duidelijk: "In de vierde klasse heb je vaak fysiek sterke tegenstanders. Minder technisch maar veel strijd. Veel derby's. We gaan voor een hogere plek. Dat gaat beslist lukken."

Noud Maassen kwam zondagmiddag met SIOL in actie tegen zijn oude ploeg De Zwaluw. Het bekerduel werd met 3-0 gewonnen door SIOL. Maassen was verantwoordelijk voor het eerste doelpunt van de wedstrijd.

Meer berichten