Beide doelpuntenmakers Rik Renirie en Lars Loermans.
Beide doelpuntenmakers Rik Renirie en Lars Loermans. (Foto: Ron Jonker / Orange Pictures)

Volle buit voor JVC in openingsduel

  Sport

De eerste competitiewedstrijd uit bij Quick'20 is voor JVC erg succesvol geweest. De volle drie punten werden in Oldenzaal binnengehaald door een verdiende 2-1 zege. De succesvolle Cuijkse schutters waren Rik Renirie en Lars Loermans. Renirie: "We waren na afloop superblij dat we meteen al van de nul af zijn."

Door Jos Janssen

Cuijk - In het vorige seizoen had Quick'20 ternauwernood via de nacompetitie de Derde Divisie veilig gesteld. JVC daarentegen was op een haar na nog zelfs bijna Tweede Divisionist geworden. In de allerlaatste promotiewedstrijd ging men ten onder tegen Jong Almere. Beide ploegen hadden deze zomer nog al wat spelerswisselingen. JVC verloor in de transferperiode sterkhouders als Ritzen, van Zeelst en doelpuntenmachine Jordie van der Laan. De laatste aan betaald voetbalclub Telstar.

Fris aanvallend voetbal

De Cuijkse ploeg draaide een goede voorbereiding. Met aan het roer de nieuwe trainer Ferdi Akakan werden tegen sterke tegenstanders zeer verdienstelijke resultaten behaald. Met daarbij ook nog goed en fris aanvallend voetbal. Die ingezette lijn werd ook in Oldenzaal doorgetrokken.

Een erg sterke eerste helft werd op het Twents kunstgras neergelegd. Renirie: "Vorig seizoen hadden we het hier moeilijk. Een fysiek sterke tegenstander die vanaf het begin de beuk er ingooit. De keeper was geloof ik 1.30, de rest allemaal boven de 1.90."

In de 22ste minuut kwam de Cuijkse ploeg op voorsprong door een schitterend schot van rechterspits Renirie. "Net binnen het strafschopgebied zette ik een combinatie op met Lars (Loermans) en schoot hem in de winkelhaak."

De Cuijkenaren hielden het heft stevig in handen. Schoten van Furkan Alakmak en Jay van Boxtel troffen net geen doel. Quick'20 kon er maar weinig tegenover zetten. JVC Doelman Yorrit Kanters moest net voor rust pas serieus handelend optreden. "Met goed voetbal hadden we met rust al met 2-0 voor moeten staan. We hadden het eerder kunnen afmaken."

Sterk kwam JVC na rust uit de startblokken. Renirie teisterde de lat en aanvallende middenvelder Loermans had wel succes en maakte de 0-2. Dezelfde speler had de kans op 0-3 toen hij de keeper van de thuisclub omspeelde. Net voor de lijn werd de bal weggewerkt. Aanvaller Alakmak moest met een hamstringblessure het veld verlaten en de Cuijkse ploeg werd meer en meer naar achteren geduwd. Keeper Kanters hield de Cuijkenaren in de wedstrijd al kon hij in de 75ste minuut een tegentreffer niet verhinderen. "Zij pompten alles naar voren, zetten er nog een grote kerel voorin erbij. We konden alleen nog maar tegenhouden. Aan aanvallen kwamen we niet meer toe. Maar we bleven overeind."

Zondag speelt JVC haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen ADO'20. Nieuweling El Malki, overgekomen van de Graafschap, is door de KNVB speelgerechtigd verklaard voor JVC en maakt wellicht zijn debuut. Aanvang 14.00 uur.

Meer berichten