Abdelilah El Malki. De laatste aanwinst van JVC hoopt komende zaterdag in Oldenzaal bij Quick'20 de competitiestart wellicht al mee te maken.
Abdelilah El Malki. De laatste aanwinst van JVC hoopt komende zaterdag in Oldenzaal bij Quick'20 de competitiestart wellicht al mee te maken. (Foto: Gerno de Haas)

Nieuwe verdediger ziet JVC uit toernooi gaan

  Sport

Het KNVB-bekeravontuur van JVC heeft slechts een ronde geduurd. Met 2-3 werd zaterdag eervol verloren van het één klasse hoger spelende de Koninklijke HFC uit Haarlem. De jeugdige ploeg van trainer Ferdi Akakan kan zich nu volop richten op een nieuw seizoen in de Derde Divisie.

Door Jos Janssen

Cuijk - De laatste JVC-aanwinst Abdelilah El Malki (20) zat nog op de tribune en hoopt komende zaterdag in Oldenzaal bij Quick'20 (19.00 uur) die competitiestart wellicht al mee te maken: "Vorige week heb ik een heel goed gesprek gehad. Nadat diverse clubs interesse getoond hadden heb ik die avond gelijk mijn keuze voor JVC gemaakt. Ik ga in Nijmegen pedagogische wetenschappen studeren en hoop dat de KNVB snel mijn overschrijving zal goedkeuren. Ik zocht een club dicht bij Nijmegen en hier had ik meteen een goed gevoel bij."

De centrale verdediger speelde de afgelopen drie seizoenen voor Jong de Graafschap. "Ben bij Jong iets te lang blijven hangen. De volgende stap niet gemaakt. Heb wel in oefenwedstrijden in het eerste gespeeld maar tot een officieel debuut is het helaas niet gekomen. Wel tien keer op de bank gezeten maar nooit ingevallen."

Malki is topfit en kan zo de competitie in. "Bij verschillende clubs heb ik de afgelopen weken meegetraind. Bij Jong Vitesse, de Dijk en zelfs een week bij de bekertegenstander HFC. Daarna heb ik mijn afwegingen gemaakt en gekeken naar de afstand tot mijn nieuwe woonplek Nijmegen. JVC is voor mij het beste. Een leuke club, jonge groep. Ik hoop dat het deze week rond komt. Kan dan meteen aan de bak."

De voetballoopbaan van Malki begon bij het Arnhemse SML. "Er was in de jeugd belangstelling van Vitesse, FC Twente en de Graafschap. Bij die laatste club heb ik zeven jaar gespeeld."

Samen met een handjevol publiek zag hij JVC op een schlemielige manier uit het bekertoernooi gaan. Na een beginoffensief kwam HFC in de 20ste minuut op 0-1. JVC had tot dat moment weinig in te brengen. De ommekeer kwam toen Lars Loermans werd vastgehouden in het strafschopgebied en JVC-spits Jeroen van Schoonhoven koeltjes de gelijkmaker van elf meter maakte. JVC pakte het initiatief. Een domme overtreding van Timo Peters zorgde dat het Cuijkse team met tien man kwam staan. Rust 1-1. Ondanks dit ondertal kwam JVC prima uit de kleedkamer. Twee opgelegde kansen van Rik Renirie leverden helaas geen resultaat op. Aan de ander kant was HFC-invaller Mounir Mounji bij zijn eerste balcontact trefzeker (1-2). Dezelfde speler kreeg binnen acht minuten twee keer geel en kon gaan douchen. In de 89ste minuut werd het nog 1-3 en met een JVC-strafschop wederom benut door Van Schoonhoven kwam de eindstand op het bord (2-3)

Meer berichten