Wandelaars lopen gezellig samen de Avondvierdaagse. De organisatie hoopt dit jaar met de extra afstand de deelnemersgrens van duizend te doorbreken.
Wandelaars lopen gezellig samen de Avondvierdaagse. De organisatie hoopt dit jaar met de extra afstand de deelnemersgrens van duizend te doorbreken. (Foto: Arjan Broekmans)

Korte afstand terug bij Cuijkse Avondvierdaagse

  Sport

Voor de aankomende editie van de Avondvierdaagse Cuijk heeft de organisatie naast de 5, 10 en 15 kilometer een 'nieuwe' afstand aan het programma toegevoegd: na tien jaar is de 2,5 kilometerafstand terug. De organisatie hoopt hiermee een nieuwe groep jonge kinderen te verwelkomen en de deelnemersgrens van duizend te doorbreken.

Cuijk - De Avondvierdaagse Cuijk start net als altijd weer vroeg in het schooljaar, en niets is volgens de organisatie leuker dan samen met jouw klas de Avondvierdaagse te lopen. Daardoor kun je je nieuwe leraar op een ontspannen manier leren kennen en je kunt elkaar de avonturen van je vakantie vertellen.

Door het enthousiasme van de meer dan 900 deelnemers in 2017 en de talloze toeschouwers langs het parcours, is de organisatie ervan overtuigd dat het ook dit jaar een groot succes gaat worden. De ervaringen van afgelopen jaren zijn de basis voor de editie van dit jaar.

De Stichting Avondvierdaagse Cuijk is lid van de KWBN, de organisatie die verantwoordelijk is voor de Vierdaagse van Nijmegen en 550 avondvierdaagsen, samen méér dan 500.000 wandelaars.

Spandoekwedstrijd

De intocht op de laatste dag is net als in 2017 weer in de Grotestraat, de 'Cuijkse Via Gladiola'. Bij deze intocht is er tevens voor de tweede keer een Spandoekwedstrijd. Scholen waarvan meer dan vijftien leerlingen meelopen kunnen meedoen. De vraag is nu wie de opvolger wordt van de winnaar van vorig jaar: basisschool De Regenboog.

Inschrijfbureau

Vanaf woensdag 29 augustus is het inschrijfbureau van woensdag tot en met vrijdag geopend van 18.00 tot 20.00 uur. Zowel individuelen als groepen kunnen zich inschrijven bij Danscentrum Verhoeven, Stationsstraat 33, Cuijk. Maandag 3 en dinsdag 4 september gaat het startbureau open om 16.00 uur.

Vrijwilligers kunnen zich ook melden via vrijwilliger@avondvierdaagsecuijk.nl.

www.avondvierdaagsecuijk.nl

Meer berichten