Op 21 januari maakte de Ewijkenaar op zijn zeventiende zijn debuut in de Cuijkse hoofdmacht.
Op 21 januari maakte de Ewijkenaar op zijn zeventiende zijn debuut in de Cuijkse hoofdmacht. (Foto: )

In gesprek met JVC-speler Loermans

  Sport

Komend weekend is voor JVC de officiële aftrap van het nieuwe voetbalseizoen 2018-2019 met de KNVB-bekerwedstrijd thuis tegen de Koninklijke HFC uit Haarlem. In een sterk gewijzigde selectie is ook plaats voor JVC-talent Lars Loermans (18), de revelatie van het vorige seizoen. "Het was een druk seizoen met rond de veertig wedstrijden. Heel goed voor mijn ontwikkeling."

Door Jos Janssen

Cuijk - Op 21 januari van dit jaar uit tegen OFC Oostzaan maakte de Ewijkenaar op zijn zeventiende zijn debuut in de Cuijkse hoofdmacht. Bij het tweede balcontact scoorde de aanvallende middenvelder de gelijkmaker(2-2), wat ook meteen de eindstand werd. "Afgelopen seizoen heb ik zowel in het eerste als A1 gespeeld. Vanaf januari trainde ik mee bij de eerste selectie. Veel ingevallen bij het eerste en op twee wedstrijden na ook nog alles gespeeld bij de A1. Daarbij nog een aantal wedstrijden voor Jong JVC."

Gymleraar

Loermans begint naast het voetballen bij JVC ook aan zijn derde jaar van de opleiding ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding): "Als ik die afgerond heb wil ik gaan werken als gymleraar. Het is goed te combineren met het voetballen bij JVC. In Cuijk heb ik het vanaf het begin heel erg goed naar mijn zin."

De fysiek sterke aanvallende middenvelder toont ook in zijn spel zijn gedrevenheid en passie: "Ik ben iemand die van lekker aanvallen houdt en graag acties, doelpunten wil maken. Of een assist afleveren. In de tweede seizoenshelft ben ik meestal ingevallen om achter spits Jordie van der Laan te spelen."

'Concurrentie is goed'

Hoogtepunt daarbij was ongetwijfeld Loermans derde treffer in Lisse waarmee JVC in de nacompetitie een ronde verder kwam. "Nu ben ik definitief bij de eerste selectie en vecht voor een basisplaats. Kan niet meer als mijn uiterste best doen. De trainer bepaalt uiteindelijk. Concurrentie is goed, dat houd je scherp."

Zaterdag 18 augustus speelt JVC in de tweede ronde van de KNVB-beker thuis (18.00 uur) tegen de Koninklijke HFC. De ploeg uit Haarlem komt uit in de Tweede Divisie en heeft veel spelers zien gaan en komen. Ex-betaalvoetballer Gertjan Tamerus (37) is de nieuwe trainer van HFC. Gezien de goede voorbereiding en resultaten van de Cuijkenaren tegen sterke tegenstanders kan de formatie van trainer Ferdi Akakan wel eens in staat zijn de volgende ronde te halen.

'Onszelf blijven'

Lars Loermans blijft positief over dat duel tegen HFC: "We hebben voor de nieuwe competitie nog niet echt een doel besproken. De beker is iets anders. HFC speelt hoger, grote club, goede spelers. Het wordt een lastige wedstrijd voor ons. We moeten gewoon onszelf blijven en spelen zoals we in de voorbereiding hebben gedaan. Je hebt altijd een kans. Je weet maar nooit. Kom je een ronde verder dan tref je misschien een eredivisieclub. Dat zou super mooi zijn."

Meer berichten