Onder tropische omstandigheden gaven de Cuijkenaren het twee klassen hoger spelende NEC uitstekend partij.
Onder tropische omstandigheden gaven de Cuijkenaren het twee klassen hoger spelende NEC uitstekend partij. (Foto: Gerno de Haas)

JVC Cuijk geeft NEC goed partij; oefenwedstrijd eindigt in verlies

  Sport

De oefenwedstrijd tussen JVC en NEC eindigde vrijdagavond voor ruim 800 toeschouwers in een 4-0 overwinning voor de Nijmegenaren. Onder tropische omstandigheden gaven de Cuijkenaren grote gedeelten van de wedstrijd het twee klassen hoger spelende NEC uitstekend partij.

Door Jos Janssen

Cuijk - JVC trainer Ferdi Akakan was dan ook na afloop erg tevreden: "De eerste helft hebben we goed meegespeeld. We bleven tot de 43ste minuut overeind. En daarbij waren in het begin de beste kansen voor ons. We zijn niet in de problemen geweest. Zonde was het dat we toch nog net voor rust twee tegendoelpunten kregen."

Voorsprong

JVC was erg sterk aan de wedstrijd begonnen. Slecht uitverdedigen van NEC stelde Furkan Alakmak in staat om te scoren. Zijn boogbal over de keeper ging net naast. Drie minuten later schoot Rik Renirie een vrije trap op de kruising. De Cuijkse spits, gekomen van het Belgische Herentals, Jeroen van Schoonhoven kopte in de 16de minuut nog een gevaarlijke voorzet recht op NEC-keeper van Duin. Middels een kopbal van Josef Kvida en een schuiver van Ole Romeny kwam NEC voor rust toch op 2-0 voorsprong.

Akakan: "Na rust werden door de vele wissels de ruimtes steeds groter. De twee tegendoelpunten die we toen nog kregen kwamen vooral door wat onoplettendheid van ons zelf. Voor ons was dit zeker een nuttig oefenpotje. We hebben nog meer sterke tegenstanders de komende weken. Daar kunnen we alleen maar van leren."

De 3-0 voor NEC was de mooiste van de avond. Met een schot buiten het strafschopgebied schoot Ragnar Oratmangoen de bal snoeihard in de kruising. Lance Duivestijn zette de eindstand op het scorebord. Middenvelder Stan Broenland van JVC mocht het laatste kwartier nog invallen: "Ik had pas twee keer getraind. Zij hebben heel weinig gecreëerd in deze wedstrijd. Jammer dat we net voor rust twee goals tegen kregen."

Goede jaren

Vooruitkijkend naar een nieuw voetbalseizoen: "Lastig te zeggen waar we eindigen. Vorig seizoen hadden we een periode waarin we alles wonnen maar ook een waarin we veel verloren. Zelf ga ik weer voor een basisplaats."

Ook nieuweling Yassine Aarab (25 jaar) hoopt op die basisplek. "De laatste drie jaar heb ik bij Quick Nijmegen gespeeld. Twee hele goede jaren meegemaakt, het laatste seizoen minder. Voor mezelf wilde ik nog eens kijken of ik een hoger niveau aankan. Bij Quick speelde ik op zes. Vandaag heb ik zestig minuten rechts centraal achterin gespeeld en nog even linksback. Bijna de hele voorbereiding hier bij JVC meegemaakt. Het is toch twee klassen hoger. Drie keer trainen en een wedstrijd. Allemaal veel intensiever. Er wordt meer van je verwacht."

De in Nijmegen wonende en werkende Aarab kon niet verhinderen dat NEC met 4-0 aan het langste eind trok. Weggespeeld werd de Cuijkse formatie beslist niet.

Meer berichten