JVC-aanvaller Jordie van der Laan komt volgend seizoen uit voor DOVO. Foto: voetbal-shoot.
JVC-aanvaller Jordie van der Laan komt volgend seizoen uit voor DOVO. Foto: voetbal-shoot.

JVC Cuijk-topscorer Van der Laan verkast naar DOVO

  Sport

Jordie van der Laan speelt volgend seizoen voor DOVO. De 24-jarige spits heeft daarmee een nieuwe club gevonden. Vorige week maakte de topscorer van JVC Cuijk al bekend te vertrekken bij de club uit de Derde Divisie.

Van der Laan, de huidige topscorer van JVC Cuijk met 25 doelpunten, tekent in Veenendaal een contract voor één seizoen. Eerder was al bekend dat hij een aanbieding van de Duitse Regionalligaclub Wuppertaler SV, waar hij kon tekenen, had afgeslagen. "DOVO is perfect. Ik wilde weer een stap vooruit maken. De Derde Divisie Zaterdag schat ik hoger in dan die van Zondag. Dus dit voelt zeker als een stap vooruit."

De boomlange aanvaller speelde eerder voor Juliana Malden en Tweede Divisionist FC Lienden. In januari 2017 keerde hij terug bij JVC Cuijk. Ook stond hij al eerder op de radar bij DOVO. In 2014 wees Van der Laan de interesse van DOVO nog af. "Ik was destijds nog maar net senior en speelde net in het eerste van JVC Cuijk waar ik mezelf graag de kans wilde geven. Wel ben ik destijds – en ook later – een aantal keren wezen kijken en dan merk je aan verschillende factoren dat DOVO één van de grootste amateurclubs van Nederland is. De ambiance en sfeer is enorm en de club heeft ambitie, wat mij natuurlijk zeer aanspreekt."

"Om mij heen hebben meerdere mensen deze club ook aangeraden en met Simon van Zeelst kom ik natuurlijk mijn huidige teamgenoot tegen", aldus een enthousiaste Van der Laan. In de resterende twee wedstrijden hoopt Van der Laan zijn seizoenstotaal in de Derde Divisie Zondag nog op te vijzelen. Daarna wachten de play-offs om promotie naar de Tweede Divisie. "We gaan er vol voor. Maar het zal niet gemakkelijk worden."

Meer berichten