JVC Cuijk is goed in vorm in 2018.De Cuijkenaren boekten zondagmiddag de vijfde zege op rij. (foto: voetbal-shoot)
JVC Cuijk is goed in vorm in 2018.De Cuijkenaren boekten zondagmiddag de vijfde zege op rij. (foto: voetbal-shoot)

Voorhoede JVC schiet met scherp

  Sport

"Wat is dit geweldig. Niet alleen de voorhoede, het hele team was perfect." Furkan Alakmak kon zijn vreugde na afloop niet op. De Cuijkenaren wonnen in Veghel met maar liefst 5-1 van een directe concurrent in de subtop Blauw Geel. Dit was al weer de vijfde zege op rij.

"Wat heb ik fijn gevoetbald. Nadat ik niet meer met die back terug moest verdedigen werd ik voorin steeds gevaarlijker." Met twee goals, een assist en de veroorzaker van een strafschop had de linkerspits een flink aandeel in de ruime overwinning. "Dit is mijn eerste seizoen bij JVC. Het gaat steeds beter. Hiervoor heb ik twee seizoenen in Turkije gespeeld. Daar een zware blessure opgelopen aan de knie. Pas hier in Nederland de juiste behandeling gehad. Veertien maanden revalidatie. Waarvan vier maanden niet kunnen lopen. Dan voelt deze zege echt heel, heel erg goed." De 26-jarige Alakmak kent een rijke betaald voetbalhistorie: "Heb bij FC Eindhoven en RKC Waalwijk gespeeld. Zeventien wedstrijden eredivisie. Een goal, twee assists. Daarna naar Turkije gegaan. Die club speelt nu in de hoogste divisie. Vanwege die blessure terug gekomen. Was in het begin van het seizoen te zwaar. Nu ben ik aan het terugkomen."

JVC kwam in de 37e minuut op voorsprong. Rik Renirie schoot met een lage schuiver de bal in de touwen. Direct na rust kwam Blauw Geel langszij.(1-1) Renirie: "We schrokken wel even. Maar daarna ging het weer lopen. Blauw Geel wilde ook voetballen daardoor was het een open wedstrijd." Met resoluut verdedigen, een jagend middenveld en een uitstekend combinerende voorhoede liep de score hoog op. In de 60e minuut rondde Alakmak een combinatie over verschillende schijven af (1-2) Vijf minuten later was het al 1-3. De mooiste van de middag. De sterk spelende spits Jordie van der Laan zette een pracht aanval. Een uit het boekje. Via linkerspits Alakmak kreeg Renirie de bal voor het doel en scoorde. In de 80e minuut was Alakmak doorgebroken op links. De tegenstander kon hem alleen nog afstoppen door aan zijn shirt te trekken. Van der Laan benutte koeltjes de strafschop. De bekroning van een goede wedstrijd verzorgde Alakmak zelf. Met een mooi stiftje verschalkte hij de Blauw Geel doelman (1-5).

JVC strijdt nu nog op drie fronten mee. Zondag 25 maart thuis tegen Quick'20 is de 2e periodetitel inzet. Koploper in de derde periode en in de ranglijst staan koplopers UNA en Jong Vitesse nog binnen handbereik. Renirie: "Het loopt supergoed maar het lijkt me niet verstandig om nu te gaan roepen dat we bovenaan meedoen. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd." Zondag speelt JVC thuis tegen Jong de Graafschap. Aanvang 14.00 uur.

Meer berichten
Shopbox