JVC-doelman Yorrit Kanters keerde de strafschop van Paul van Zon. (foto: voetbal-shoot.nl)
JVC-doelman Yorrit Kanters keerde de strafschop van Paul van Zon. (foto: voetbal-shoot.nl)

JVC Cuijk zet zegereeks voort

  Sport

JVC Cuijk heeft zijn goede vorm doorgetrokken. De ploeg van trainer Ruud Kaiser klopte zondag angstgegner VV Dongen met 0-2 en klom naar de vierde plek op de ranglijst. In de stand van de tweede periode staat de ploeg tweede.

"Lelijke wedstrijden moet je ook winnen", vertelde Rik Renirie na de derde driepunter op rij. "De zege was zeker verdiend. Bij vlagen speelden we goed, achterin hebben we weinig weggeven en vooral na de 0-2 kregen we kansen voldoende om de voorsprong uit te bouwen. Al kenden we wel mazzel met de penalty."

Na een halfuur ging de bal plotseling op de stip, nadat aanvoerder Jorrit Ritzen hands zou hebben gemaakt. De inzet van Paul van Zon vanaf elf meter was een prooi voor doelman Yorrit Kanters. Een kantelmoment, noemde trainer Ruud Kaiser het moment. "Gaat die penalty erin, wordt het een ander verhaal. Op dat moment creëerden we al twee goede kansen, daarna kenden we geen problemen meer." Op West-Brabantse bodem schoot Bjenze Graat in de twaalfde minuut voor het eerst op doel en waagden Rik Renirie, Stan Broenland en Jordie van der Laan een poging. De dikverdiende 0-1 viel in de slotminuut van de eerste helft. Simon van Zeelst verlengde een corner met een omhaal waarna Van der Laan uit de draai raak knalde. Zeven minuten na rust werd het al 0-2. Na een goede combinatie op de rechterkant tussen Renirie en Boy Visser belandde de bal bij Van der Laan, die tegen een verdediger opschoot. Daarna legde hij keurig af op Graat die hard uithaalde. "De aanval van de 0-2 konden we in het laatste halfuur nog zeven, acht, negen keer herhalen. Er lag zoveel ruimte achter hun verdediging", vervolgde Kaiser. "We stonden heel stabiel, maar de laatste pass was onzuiver. We speelden die uitbraken niet goed uit en verzuimden de score uit te bouwen." Van der Laan, wiens schot werd gekeerd door doelman Jordy Zielschot, en een lob van Visser, die net over ging, waren de grootste wapenfeiten. De score veranderde niet.

Kaiser, die met JVC Cuijk de vorige drie ontmoetingen met Dongen verloor, was tevreden over de inzet en de duelkracht van zijn ploeg. "Bijna alle duels wonnen we. Maar voetballend moet het beter." JVC Cuijk klom ten koste van ADO'20 naar plek vier. In de tweede periode, waarin nog drie duels zijn te gaan, kent de ploeg één doelpunt achterstand op koploper Blauw Geel'38. Zondag komt OJC Rosmalen, de ploeg van oud-JVC'ers Wesley Meeuwsen en Bart Tinus, om 14.00 uur op bezoek in Cuijk. "We willen hen nu ook oprollen", keek Renirie alvast vooruit.

Meer berichten
Shopbox