JVC Cuijk boekte de derde thuisoverwinning van dit kalenderjaar. (foto: voetbal-shoot.nl)
JVC Cuijk boekte de derde thuisoverwinning van dit kalenderjaar. (foto: voetbal-shoot.nl)

JVC ook te sterk voor Westlandia

  Sport

Ook de derde thuiswedstrijd van dit kalenderjaar resulteerde in een zege. JVC Cuijk klopte zondag vice-kampioen Westlandia volledig terecht met 2-1 en klom naar de vijfde plaats op de ranglijst. Al vormde de rode kaart van Furkan Alakmak een smetje op de driepunter.

Hij heerste achterin, was niet te betrappen op een fout en scoorde. Maar juist toen Jurre Grotenhuis in de kantine naar voren werd geroepen als Man of the Match stond hij nog onder de douche. "Ik was dit seizoen nog geen enkele keer uitgekozen en had het niet verwacht", lachte de 21-jarige centrale verdediger toen hij de envelop met consumptiemunten een kwartier later in handen kreeg. "We hebben nauwelijks iets weggegeven en ik was blij dat ik met mijn doelpunt belangrijk kon zijn."

In de 57e minuut kopte de Velpenaar een corner van Rik Renirie binnen. "In de rust zei ik nog tegen Rik dat hij de corners bij de tweede paal moest leggen. Die kortere in de eerste helft waren niet gevaarlijk." Er waren twijfels of de bal de doellijn had gepasseerd, maar Grotenhuis was gedecideerd. "Ik wist het zeker, maar ik zag de grensrechter niet naar het midden wijzen. Simon van Zeelst rende nog naar me toe. 'Blijven juichen'. Dat deed ik."

JVC Cuijk startte al goed. Nadat Renirie een penalty werd onthouden, zag Stan Broenland een hard schot uit het doel worden geranseld en had Jordie van der Laan pech dat zijn rebound ook werd gekeerd. Halverwege de eerste helft moest een strafschop JVC Cuijk aan een voorsprong helpen. Van der Laan pikte de bal op, die door doelman Jesper Leerdam was gekeerd na een afstandsschot van Boy Visser. Van der Laan werd daarop bij de benen gepakt door Leerdam. De doelman mazzelde met geel, waarna Visser vanaf elf meter de 1-0 binnenschoot.

In de tweede helft was er na de 2-0 niets meer aan de hand, totdat Furkan Alakmak zijn tegenstander Mitchel Jacobs liet lopen en daarna zou hebben aangetikt. Rood voor Alakmak en een penalty, door Rémon van Bochoven benut, waren het gevolg. "Ik tikte die bal voor zijn voeten weg en raakte hem echt niet", bezwoer de zondebok. "We wilden hem eigenlijk wisselen", vertelde trainer Ruud Kaiser. "We waren net te laat. Dat is jammer na zo'n goede wedstrijd van onze kant. We verzuimden de 3-0 te maken. Meer kan ik de jongens niet verwijten. Iedereen heeft voor elkaar geknokt en gevochten. Daarop ben ik trots." Grotenhuis glom na afloop ook. "Een periodetitel, om de bovenste plaatsen meedoen, ik voel dat hier iets staat te gebeuren." Zondag gaat JVC Cuijk op bezoek bij VV Dongen.

Meer berichten
Shopbox