Barebowteam l'Arc pakte zilver tijdens de indoorwedstrijd.
Barebowteam l'Arc pakte zilver tijdens de indoorwedstrijd.

Zilver voor Cuijks barebowteam

  Sport

Het barebowteam van handboogvereniging l'Arc uit Cuijk pakte zaterdagmiddag de zilveren medaille bij de indoorwedstrijd op 18 meter voor barebowteams van rayon 3 (Oost-Brabant en Noord-Limburg).

De wedstrijd, onderdeel van de landelijke competitie van de Nederlandse Handboogbond, werd geschoten in Boekel bij handboogvereniging Doele Willem III.

Het barebowteam van l'Arc Cuijk voor de '18 meter competitie' bestaat uit de schutters Marianne Daatzelaar, Sylvia Damen, Tess Doorewaard, Liesbeth Peels en reserveschutter Henri Peels.

Vier teams uit Rayon 3 hadden zich dit seizoen gekwalificeerd voor het rayonkampioenschap. Team 1 en 2 van handboogvereniging VZOD-Zeelst uit Veldhoven, team 1 van handboogschutterij Concordia uit Sint-Oedenrode en team 1 van Handboogvereniging l'Arc uit Cuijk. Het team uit Sint-Oedenrode kon niet deelnemen aan de wedstrijd, dus de strijd ging tussen de als nummer één en twee geplaatste teams uit Veldhoven en het als vierde geplaatste team uit Cuijk. In twee rondes van 30 pijlen, waarin geschoten werd vanaf 18 meter op een blazoen van 40 cm, werd de stand voor aanvang van de finalerondes bepaald. Het team van Cuijk, onder leiding van coach Wil Coumans en assistent coach Marcel Daatzelaar, stond na deze twee reguliere rondes derde. In de halve finale ging het tussen Team 2 uit Veldhoven en het Cuijkse Team om een plek in de finale tegen Veldhovens eerste team. Het Cuijkse team won in een 'shoot off'. In de finale was Team 1 uit Veldhoven uiteindelijk te sterk.

Meer berichten
Shopbox