Mart Nuijen namens Vianen Vooruit in duel met een verdediger van Hapse Boys. (foto: Tom Oosthout)
Mart Nuijen namens Vianen Vooruit in duel met een verdediger van Hapse Boys. (foto: Tom Oosthout)

Mart Nuijen derbyheld in Vianen

  Sport

Glunderend van oor tot oor nam Mart Nuijen na afloop van de derby in de derdeklasse D tussen Vianen Vooruit en Hapse Boys de vele felicitaties in ontvangst. Vianen won met 2-1. "Ik was gisteren jarig en vandaag scoor ik twee keer. Dit is echt een lekker weekeinde voor mij", zei de matchwinner na afloop.

De negentienjarige linkerspits was de matchheld in een niet geweldige wedstrijd. Het veld was hobbelig, op plekken nog glad door de vorst en de spelers leden erg veel balverlies. Nuijen: "De eerste helft was dramatisch. Onze trainer was al langs de kant een paar keer flink boos op ons geworden. In de rust bij de 0-1 achterstand heeft hij ons nog eens hard toegesproken. We hebben het als ploeg daarna veel beter gedaan." Mart Nuijen is na een terugkeer in Vianen bezig aan zijn eerste seizoen. Nu als linkerspits: "Ben hier begonnen met voetballen. Op mijn negende ging ik al naar de Voetbalacademie van NEC. Was daar altijd verdediger. Daar gebleven tot de C-jeugd. Daarna drie jaar bij de Treffers in Groesbeek. Stond ik vaker op het middenveld. Trainer Niels Voet heeft mij nu voorin gezet vooral ook vanwege mijn snelheid."

Daar werd Hapse Boys in de eerste helft al vaak mee geconfronteerd. Na een scrimmage voor het doel waren de Hapsenaren onverwachts in de 10e minuut op voorsprong gekomen via Jaap Willems. Maar Nuyen glipte daarvoor en daarna regelmatig aan de linkerkant langs de rechtsachter. Te vaak naar het oordeel van Hapse Boys-trainer Johan Vullings. Hij wisselde daarom de beide backs van positie. Zonder succes bleek vooral in de tweede helft want Nuijen bleef een ware plaaggeest. In de 59e minuut kopte hij Vianen Vooruit op gelijke hoogte. "De bal kwam van rechts goed voor en ik kon hem binnenkoppen. Even daarna ging een andere kopbal net over. " Ruim tien minuten later viel de beslissing. "Tussen een paar Hapse spelers ging ik er vol overtuiging in. De bal vloog lekker hoog in het doel. Wel opvallend ik scoor nooit met het hoofd en nu twee keer in één wedstrijd. Dit waren ook de eerste twee doelpunten van mij dit seizoen." De jonge scheidsrechter van Schayik floot een prima wedstrijd ook al kreeg hij vaak van de kant af zijn naam 'scheids' te horen met het advies om een gele kaart te trekken. Het bleef bij een gele prent in een meer spannende dan goede wedstrijd. Derbyheld Nuijen zal dat een zorg zijn: "In zo'n derby tegen Haps zijn we extra gemotiveerd. We willen deze competitie zo hoog mogelijk eindigen. Na de winst in Boxmeer en deze zijn we na de winterstop heel goed gestart. Ik heb het hier in Vianen reuze naar mijn zin."

Meer berichten
Shopbox