JVC Cuijk deelt de punten

  Sport

Scoren tegen EVV blijkt dit seizoen moeilijk. Ook JVC Cuijk wist de Limburgse muur afgelopen zaterdag niet te beslechten. De 0-0 eindstand vormde de logische uitslag van het duel dat geen winnaar verdiende.

CUIJK - "Doordat er zo goed werd verdedigd en zoveel pressie werd gezet door beide kanten, was er de eerste helft meer sprake van flipperkastvoetbal. Een beetje onrustig", beschreef trainer Ruud Kaiser de eerste 45 minuten, die in een hoog tempo verliepen. "In de tweede helft zat er meer lijn, meer voetbal in. Helaas leverde dat geen doelpunten op. Al zag ik wel twee ploegen die vochten en knokten voor elke vierkante meter."

Kaiser kon de herstelde Stevie Hattu weer begroeten in de basis en stelde Frenk Schaap voor de eerste keer sinds zijn terugkeer afgelopen zomer op vanaf de aftrap. "Frenk zit nu in zijn veertiende week met opbouwen. Daarin heeft hij belangrijke stappen gezet. Alleen ontbreekt nog het wedstrijdritme." Na 65 minuten haalde de oefenmeester zijn aanvallende middenvelder naar de kant ten faveure van Bjenze Graat. "Het viel me niet tegen", vertelde Schaap, die na een eenjarig uitstapje bij IJsselmeervogels, terugkeerde op Cuijkse bodem. De gevolgen van een ontsteking aan het schaambeen plus bijkomende spierproblemen zorgden ervoor dat hij niet eerder kon spelen. Zijn vorige basisoptreden dateerde alweer van 28 oktober 2015. "Mijn laatste volledige wedstrijd was nog een maand daarvoor. In mijn hoofd heb ik deze eerste wedstrijd misschien onderschat, fysiek ging het goed. Ik wilde niet te enthousiast starten, zodat ik al snel leeg zou zijn. Maar in de eerste helft was het van onze kant over het algemeen niet best."

In de eerste tien minuten kreeg JVC Cuijk drie kansen, maar daarna raakte de ploeg het initiatief helemaal kwijt. Na rust was het veldspel beter verzorgd en leek de 1-0 in de maak. In de 54e minuut kon Schaap de bal net niet hard genoeg raken in de lucht, waardoor doelman Yannick Derix redding bracht. Drie minuten later pakte de Limburgse sluitpost een knap gekruld schot van Thomas Schilders, die in de punt van de aanval de geblesseerde Gianluca Maria verving. Drie minuten voor tijd zag de gedreven ingevallen Rik Renirie ook doelman Derix als eindstation na een mooie individuele actie. "Na rust spraken we af om veel meer af te jagen", legde Schaap uit. "Ook rennen achter nutteloze ballen. We trachten veel energie in de wedstrijd te stoppen, maar het doelpunt wilde niet vallen." Dat vond Kaiser ook. "Na rust speelden we eerder naar voren en kwam er meer voetbal in de ploeg. Over het spel ben ik tevreden. Jammer dat het doelpunt uitblijft." JVC Cuijk staat na negen wedstrijden in de Derde divisie Zondag op een zevende plaats.

(Tekst en foto: Sander Berends)

Meer berichten