Logo cuijksweekblad.nl


Foto: Anja van der Laan

JVC Cuijk uitstekend van start

  Sport

JVC Cuijk is uitstekend begonnen aan het tweede seizoen in de Derde Divisie Zondag. Al maakte de thuisclub het zichzelf tegen Be Quick 1887 in de slotfase nog onnodig lastig en leek de eerste driepunter zelfs in gevaar te komen. De 4-2 overwinning leverde wel twee tegenslagen op met het oog op de komende weken.

Na afloop bleek Stan Broenland een gebroken kaak te hebben opgelopen. In het ziekenhuis kreeg de 23-jarige middenvelder, die afgelopen zomer terugkeerde in het roodwitte shirt, de diagnose te horen dat hij daardoor zeker een maand buitenspel staat. Trainer Ruud Kaiser kan zondag bij HBS ook geen beroep doen op Jurre Grotenhuis, die twee minuten voor tijd zijn tweede gele kaart ontving en voortijdig moest vertrekken. Maar daarmee waren ook de enige negatieve momenten benoemd.

JVC Cuijk kende op het kunstgras van buurman SIOL, waartoe de club vanwege het afkeuren van haar eigen hoofdveld was uitgeweken, een droomstart. Er waren net zestig tellen gespeeld toen Jordi van der Laan de 1-0 binnentrapte. Een mooie opsteker, omdat JVC Cuijk in de voorbereiding en de KNVB Beker slechts twee keer wist te scoren en alleen maar tegen nederlagen was opgelopen. Daarna kreeg Van der Laan direct twee goede kansen om zijn doelpuntenproductie te verdubbelen, maar het geluk zat niet mee. Ook werd een goal van hem afgekeurd. Aan de andere kant creëerde Be Quick 1887 enkele kansen, maar de afwerking liet te wensen over of doelman Yorrit Kanters vormde een sta-in-de-weg. Halverwege het eerste bedrijf viel de 2-0 toch. Op het middenveld werd de bal veroverd, waarna Broenland zijn maatje Rik Renirie met een prachtige steekpass wegzond. "Een geweldige pass", vond Renirie. "Precies op maat. Ik nam hem goed mee en tikte de bal langs de keeper in de verre hoek. Het was mooi om te zien dat we ons sterke spel uit de openingsfase toen weer oppikten." Dat leidde zes minuten voor rust ook nog tot de 3-0 van Van der Laan. In de tweede helft zat het venijn in de staart. De net ingevallen Jorrit Ritzen maakte een overtreding, waardoor Be Quick vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd een strafschop kreeg. Daan Diever faalde niet vanaf elf meter. Na de rode kaart van Grotenhuis scoorde Thomas Careman uit de kluts ook nog 3-2. In de extra tijd maakte Furkan Alakmak aan alle onzekerheid een einde door op aangeven van Van der Laan de 4-2 aan te tekenen. Die spanning was volgens Renirie onnodig. "We begonnen sterk aan de tweede helft, maar verzuimden verder uit te lopen. Nu werd het nog lastig. Gelukkig bleven de drie punten verdiend in eigen huis."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox