Reageren op deze foto? Ga naar: www.bhic.nl/boxmeer. (Foto: Wies van Leeuwen, collectie BHIC)
Reageren op deze foto? Ga naar: www.bhic.nl/boxmeer. (Foto: Wies van Leeuwen, collectie BHIC) (Foto: Wies van Leeuwen, collectie BHIC)
Kijk naar Toen

Pastorie dat een winkeltje werd

  Historie

Dit monumentje in Beers uit 1880 diende aanvankelijk als de pastorie horend bij de Lambertuskerk. Wij weten niet wanneer de laatste pastoor dit pand verliet, maar ergens daarna moet het verbouwd zijn en als winkel ingericht.

Beers - In die toestand zien we het gebouw hier, vermoedelijk in 1987, met de Philips-reclame nog aan de gevel. Rond 2013 is het pand weer verkocht en verbouwd. Wij denken dat het er van buiten nu weer ongeveer zo uitziet als in 1880. Het beeld van Lambertus is gelukkig bewaard gebleven.

Wie kan ons meer vertellen over dit gebouw? Tot wanneer was het de pastorie? En vanaf wanneer werd het een winkel? Altijd een winkel voor huishoudelijke apparatuur, of ook andere artikelen? En nu? Woonhuis of toch weer iets anders? We hopen op antwoorden. Vertel jouw verhaal via het digitale geschiedenisboekje: www.bhic.nl/beers. Benieuwd naar de reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen.

Kijk naar Toen

Iedere foto vertelt een verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. Was jij erbij? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het en 'schrijf geschiedenis'. Deze rubriek is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) en het Cuijks Weekblad. Reageren via de site, 073-6818500 of kijknaartoen@bhic.nl.

Meer berichten