Logo cuijksweekblad.nl


De database van autobezitters in Brabant (tussen 1898-1951) maakte het BHIC onlangs compleet. Op de site zijn 60.000 kentekens van historische auto's terug te vinden.
De database van autobezitters in Brabant (tussen 1898-1951) maakte het BHIC onlangs compleet. Op de site zijn 60.000 kentekens van historische auto's terug te vinden.
Kijk naar Toen

Database: de auto van mijn opa

  Historie

In deze krant staat regelmatig de rubriek Kijk naar Toen van het Brabants Historisch Informatie Centrum. Wie herkent de bijzondere foto's van toen en kan er meer over vertellen?

Haps - Dat auto's niet alleen heel mooi maar ook handig kunnen zijn, bewijst deze foto. We zien hier een paar 'liftende' heren aan de Hubertusweg in Haps. Het arme gezelschap is waarschijnlijk getroffen door de watersnood in 1926. De Maas is buiten haar oevers getreden en deze prachtige wagen baant zich een weg door het water.

Dit is één van de vele voorbeelden die je kunt vinden op de website 'De auto van m'n opa.' Onlangs heeft het Brabants Historisch Informatie Centrum maar liefst 60.000 kentekens aan de database toegevoegd. Alle Brabantse autobezitters van 1898 tot 1951 zijn daarmee online te vinden: het is snoepgoed voor alle auto- en motorliefhebbers.

Maak een ritje door het verleden op de website deautovanmnopa.nl. Natuurlijk is het BHIC ook heel benieuwd naar jouw foto's en verhalen. Deel je verhalen via de digitale geschiedenisboekjes, te vinden via www.bhic.nl en zoek op 'Kijk naar toen.'

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn echter de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. En daar zoeken wij naar! Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Deel het en 'schrijf geschiedenis'.

De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met deze krant.

Reageren op deze foto kan via de site, op (073)6818500 (op werkdagen) of via de post: BHIC, Postbus 81, 5201 AB, Den Bosch.

www.bhic.nl

Reageer als eerste
Meer berichten