Het Cuijkse zangkoor Creation viert in de maanden mei en juni haar zilveren jubileum. (foto: Arjan Broekmans)
Het Cuijkse zangkoor Creation viert in de maanden mei en juni haar zilveren jubileum. (foto: Arjan Broekmans)

Zilveren jubileum voor 't koor Creation

  Cultuur

Het Cuijkse zangkoor Creation viert in de maanden mei en juni haar zilveren jubileum. Dat wordt gedaan door middel van een tweetal feestelijke activiteiten. Een diner chantant (maandag 13 mei) en een jubileum dag (zaterdag 29 juni) voor leden en oud-leden. Voorzitter René Daanen: "Bij ons is de binding, de betrokkenheid en gezelligheid heel erg groot."

door Jos Janssen

Creation is opgericht in 1994. "De twee jongerenkoren Joy in St Agatha en Sjaloom in Cuijk zaten allebei krap in hun leden. Beide koren hadden dezelfde dirigent in de persoon van Walter Elbers. Daar lag mede de connectie om bij elkaar te komen. In 1993 hebben we gezamenlijk een kerstviering gezongen. Het jaar daarna zijn we verder gegaan onder de naam Creation. Die naam weerspiegelt ook wel wat we uitdragen. We zijn geen kerkkoor alhoewel we daar een uitstekende samenwerking mee hebben. Buiten het maandelijks zingen bij een viering in de kerk van Cuijk of in andere plaatsen treden we ook op in verzorgingshuizen of bij de Culturele dag. Ik kan me nog herinneren dat we bij het tienjarig bestaan een cd hebben gemaakt. Ook hadden we in het begin een combo bij het koor."

Léon Eijsbouts is al vijf jaar pianist en dirigent van het koor en gaat in de zomer van dit jaar stoppen: "Het is een beetje mijn clubje geworden. We hebben een superleuke groep. Het is geen gemakkelijke beslissing geweest voor me om een andere keuze te maken. Door de drukte van ander werk is dit moeilijk te combineren. Ik heb genoten van de diversiteit van mensen, het enthousiasme en de band onder elkaar."

Dirigent

Daanen: "We zijn daarom nog op zoek naar een nieuwe dirigent/pianist." De eerste feestelijke activiteit van het jubileum, het diner chantant, is op voorhand al een succes. Dorien Verkerk van de commissie die dit onderdeel organiseert: "We zitten al helemaal vol. In samenwerking met ROC de Leijgraaf hebben we op maandag 13 mei een viergangendiner waarbij ons koor tussen de gangen door zal zingen. We hebben als thema gekozen: les sens creation, waar zintuigen samen komen."

Jubileum

De tweede jubileum activiteit is de feestdag op zaterdag 29 juni a.s. Ingrid Christiaans: "We hebben een mooi programma in elkaar gezet. Met onze leden en oud-leden komen we om 13.30 bij elkaar in de Sint Martinuskerk. We studeren dan samen een aantal nummers in die we daarna in de dienst van 17.00 uur gaan zingen. Iedereen is welkom in de kerk bij die beslist mooie dienst. Daarna gaan we naar tapperij Kansas voor een hapje, een drankje. Vele leuke herinneringen zullen daar zeker opgehaald worden. We hebben een tachtigtal oud-leden al benaderd maar iedereen die de afgelopen 25 jaar bij ons koor is geweest, is welkom. Aanmeldingen komen al binnen. Dat kan nog steeds via het mailadres reuniecreation@outlook.com. De kosten zijn maar een tientje voor het hele feestje."

Voor meer informatie: zanggroepcreation.nl

Meer berichten