Logo cuijksweekblad.nl

Oude tijden herleven op historisch weekend

  Cultuur

Oude tijden herleven als Gennep tijdens het historisch weekend op 1 en 2 juli teruggaat naar de 17e eeuw, ten tijde van de ingebruikneming van het Stadhuis. Op beide dagen voeren vanaf 12.00 uur authentieke marktkramen, historische kostuums, oude ambachten, vergeten groenten, laatmiddeleeuwse spelen en heel veel muziek de boventoon.

Gennep - Alle activiteiten vinden plaatsen van het Jan Lindersplein tot de Niersstraat.

Een van de meest spectaculaire onderdelen is een roofvogelshow. Dat geldt ook voor de zalmschouw (in de Maas werd vroeger zalm gevangen) verzorgd door het visserijmuseum uit Woudrichem. Gerelateerd aan deze zalmschouw is een groot aantal oud ambachten gekoppeld die een mooi beeld van die tijd geven. Het zalmvisserskoor Ongestaagd verzorgt de muziek.

Oude ambachten

Er zijn daarnaast demonstraties van allerlei andere oude ambachten, zoals de bierbrouwer, de pottenbakker, tinnegieter, papierschepper, glasblazer, ijzervlechter of mandenmaker. Er wordt brood gebakken en vis gerookt.

Er is voor jong en oud veel te zien, te doen en te genieten. Denk bijvoorbeeld aan de Oud Hollandse spelletjes zoals de gatenkaas, het trekbiljart of de haakse sjoelbak. Kinderen kunnen verder een ritje maken op een pony, terwijl iedereen op een open paardenkar een rijtoer rond het centrum van Gennep kan maken.

Op diverse plaatsen in de stad wordt muziek gemaakt op historische instrumenten zoals de draailier en de doedelzak met melodieën uit de Middeleeuwen tot aan de Gouden Eeuw.

www.stadhuisgennep400jaar.nl

Reageer als eerste
Meer berichten