Column Bellevue

2017

  Column

Het nieuwe jaar 2017 lonkt. Mijn eerste gevoel zegt dat een oneven jaar minder spannend is dan een even jaar. Het zal wel 'n politiek memorabel jaar worden. Geen echte sporthoogtepunten.

Op 20 januari wordt Donald Trump als 45e president van de VS beëdigd. Gaat hij zijn krachttermen uit verkiezingstijd omzetten in daden? Als je hoort dat na zijn verkiezing vorige maand de economie flink aantrekt dan kan ik het even niet meer volgen. Symbolisch na zijn inauguratie volgt op 11 februari een maansverduistering. De natuur heeft het geregeld maar op Carnavalszondag is er een zonsverduistering. Dit jaar Carnaval maar eens uitbundig vieren want wat daarna komt is zeer serieuze kost.

Op 15 maart de stembus. D-day Tweede Kamerverkiezingen. Met meer dan 20 partijen hebben we wat te kiezen. Het politiek landschap lijkt net een rommelend maanlandschap vol kraters. In Den Haag zullen ze wel tot Sinterklaas ouwebetten totdat er een nieuwe regering is. Het EK damesvoetbal is in eigen land een sporthoogtepunt. Daar denken mannen wellicht anders over.

Dicht bij huis gaat de Grotestraat na de kermis op de schop. Mooie test-case, wennen aan een afgesloten Grotestraat. Er zullen allerlei jubilea zijn. In gezinsverband maar ook bij de sport en cultuur. Deze krant krijgt de gemeentepagina's terug. Een goede zaak. Hapse Boys promoveert en de overige voetbalclubs handhaven zich met gemak. Bij het volleybal gaat het iets minder crescendo en legendarische sportkampioenen: een zeldzaamheidje? Heeft Cuijk een Maxje of Daphne te vieren?

Op cultuurgebied loopt dat gemakkelijker. Veel aanstormend talent. Nutricia betrekt triomfantelijk haar nieuwe bedrijf in Haps. De sporthal in Cuijk wordt een verkiezingsitem en het next hoofdpijndossier omdat de lokale politiek altijd opzichtig erg verdeeld is een jaar voor nieuwe raadsverkiezingen. Voor Cuijk solo de laatste. Ik wens iedereen in 2017 veel geluk, wijsheid maar vooral gezondheid toe.

Meer berichten