Column Bellevue

APK

  Column

"Ik heb mijn APK weer gehad." Kom de laatste tijd steeds meer mensen tegen, vooral mannen, die tegen me zeggen dat ze hun jaarlijkse APK er weer op hebben zitten. Speel dan eventjes mee en vraag of er nieuwe kleppen geplaatst zijn en of het oorsmeer ververst is. Ze zijn naar de lichaamsmonteur geweest en kunnen er weer een jaartje tegen.

Was het maar allemaal zo simpel. Als je op een bepaalde leeftijd gekomen bent, slaat de revisie van je lichaam toe. Ben de tijd wel vooruit. Heb acht jaar geleden een revolutionaire Birmingham hip laten inzetten. Een soort fietsbel in de heup waardoor je echt weer beter gaat lopen. Het heeft goed geholpen maar deze techniek lijkt al snel weer achterhaald want er had geen metaal in gemoeten. Maar 'alles onder controle' zegt 'mijn fietsenmaker.'

Laatst ook naar een zeer deskundige pedicure geweest. Helpt me van die verdomde kalknagels af met vapo. Nou zien die opgeknapte voeten nooit meer het daglicht maar toch. De tandarts begint nu ook te miepen. 'Meneer Janssen, de druk op uw kiezen wordt groter door het ontbreken van enkele kiezen. Dan kunnen ze breken'. Kreeg daarna alles uitgelegd wat ze allemaal in de verkoop hebben. Daar sta je dan als leek. Even nog de sites van Kieskeurig, Radar en de Consumentenbond geraadpleegd. Maar noppes over nieuwe tanden.

Surprise. Toen ik de mail opende met de tandartsbegroting stond ik ineens weer met de hele mond vol tanden. Die brug in Katwijk gaat veel kosten, maar die brug van mij ook. Schijnbaar is alles in je lichaam vervangbaar. Bijna alles.

Vorige week dacht ik zal ik eens een winkeltje beginnen met eenzaamheidsdrankjes, flesjes positivo, gezelligheidsbonbons of blije dozen. Een gat in de markt, er is erg veel vraag naar. Dat is hele andere koek dan een borstvergroting of buikcorrectie. Ieder zijn ding trouwens. Conclusie: Het hele leven draait er helemaal om of je je tikkend hart op de goede plaats hebt zitten.

Meer berichten