Column Bellevue

Polivaria

  Column

Een middagje begrotingsbehandeling in Cuijk is een lange zit. Bij binnenkomst was er al een stoelendans gehouden met winnaar de nieuwe partij Van Heeswijk. Letterlijk kunnen ze bij deze VVD-soap elkaar niet meer in de haren vliegen. De middag werd geopend met een rolwisseling. Aftredende Ulewapper Prins Roy d'n urste werd raadslid meneer Heijsterman. Van de gein naar het serieuze werk zonder pils. Het bleef bij veel koffie en een bakje tomaatjes wat heen en weer ging.

Geld voor onderzoek naar samenwerking Land van Cuijk stond vooraan op de agenda. Als er één gemeente in het Land van Cuijk was die snel samenwerking of zelfs fusie wilde dan was het de gemeente Cuijk wel. Gênant was te horen hoe er nu door enkele partijen flink op de rem getrapt werd.

Daarna kwamen acht langdradige begrotingsvoordrachtjes. Bij de een bleef het glas half leeg en bij de ander half vol. Langs kwam vaak de toeristenbelasting, Romeinen, de centrumplannen, de zorg om alles maar vooral om de zorg zelf. De bios op de Grotestraat gaat niet door. Of misschien wel, zei de wethouder geheimzinnig .De investeerders in het pand hadden gesprekken gehad met zeven exploitanten. Kwamen er niet uit. Beetje verdacht toch omdat diezelfde investeerders wel grote oren hebben naar een aantal appartementen op die plek. De schouwburg had flink verlies geleden. Dat krijg je als je een jaar lang geen rekeningen verstuurd naar huurders.

Uitsmijter was de Beestenbende. Al tien jaar lang hebben ruim 1000 Cuijkse kinderen en ouders van tien scholen uit de gemeente georganiseerd elke week zwerfafval opgehaald. Als beloning gaan ze daarvoor naar de bioscoop of het zwembad. Niks beloning zei de partij Van Heeswijk. Slechte binnenkomer en timing van die partij om direct na de jubileumviering het project resoluut de nek te willen omdraaien.

Meer politiek tumult de volgende dag: republikein en democratisch gekozen blonde Trump zegevierde verrassend in de States. Dat blonde kapsel zou ik volgend jaar maart maar eens in de gaten houden.

Meer berichten