Kijk op Cuijk!

Gedenkwaardige week

  Column

Afgelopen week was een heel bijzondere en gedenkwaardige. De lach en de traan die in het leven soms zo onwerkelijk dicht bij elkaar zitten, wisselden elkaar in hoog tempo af.
Een luguber verleden van Cuijk werd opgerakeld door het zogenaamde 'cold case team' van de politie dat na 27 jaar onderzoek deed in de kapsalon aan de Haagsestraat. Dit nieuws bleef niet bepaald onopgemerkt! Helaas is het mysterie nog niet opgelost.

Iets minder publiciteit, maar wel opmerkelijk was de hennepkwekerij die de politie oprolde waar op dat moment maar liefst 11 mensen werkzaam waren. De drugscriminaliteit is wijd verspreid in ons land en onze provincie, maar ook deze zaak laat zien dat we deze criminelen steeds dichter op de huid zitten. En dat is nodig. We moeten het niet gewoon gaan vinden dat het geteeld wordt of dat drugsafval in onze mooie omgeving wordt gedumpt.

We namen afscheid van Tonnie Geboers op maandag in de raadszaal met de familie erbij en op dinsdag in een overvolle kerk. Deze week overleed nóg een heel bekende Cuijkenaar, een begrip in Cuijk: Jan Loeffen, de bakker. Met vele Cuijkenaren wil ik zijn familie condoleren met dit verlies.

Vrolijke zaken waren er ook deze week. Omdat het zo vaak niet voorkomt dat een raadslid in het huwelijk treedt, heb ik als ambtenaar van de burgerlijke stand Joost Hendriks en Nelleke van Sluisveld getrouwd. Een mooie en bijzondere ervaring. Ik wens hen veel geluk!

Mooi Cuijks nieuws deze week was natuurlijk de voordracht van de gemeenteraad van Gemert-Bakel die Michiel van Veen als nieuwe burgemeester wil. Michiel van harte! Blij was ik uiteraard ook met het positieve advies van de Cuijkse gemeenteraad over mijn herbenoeming. Ik blijf immers graag uw burgemeester!

Meer berichten