Column Bellevue

Oktoberfest

  Column

De laatste restjes oliebol hebben maar net het lichaam verlaten of de vette bratwursten liggen al sudderend te wachten op gulzige mondjes. Oktoberfest in Kuuk. Haten we het hele jaar die Deutsche Schlagers, in oktober lallen we luidkeels mee met Drafi Deutscher of Roy Black. Samstag geht's los. Kansas en Taurus bijten die spitze af. In de Kerkstraat treden die Brillo's, die Kuumers en die Tröters op. Gewoon Kuuksen die van te vurre sauerkraut mit pommes gegeten hebben. Toll und geil. Das orkest 'Kostnichttauer' zorgt er voor dat de vele literse pullen 'Kostwelteuer'. Het 'ein prosit' zal niet van de lucht zijn in de Tirools aangeklede zalen.

Bratwurst und Lederhosen

Een week daarna gaat de hal bij de boomkweker helemaal uit z'n groene dak. Waar veertien dagen geleden nog de stands stonden van de Gezondheidsbeurs met levensluisteraars, paardeninzicht, herbalife, podotherapeuten en beeboxen is het nu de ongezonde beurt aan mannen mit lederhosen und Tiroler Mütze en vrouwen met te strakke bovenlijfjes, te korte rokjes en te lange vlechtjes. Het kan verkeren zei Bredero maar feesten kan supergezond zijn. Dennie Hoelahoelahop en Macho Hans treden op. De laatste mag de twee charmante Alpenzusjes onder de oksels kietelen zodat ze spontaan beginnen te jodelen.

Mijn Oktoberfest? De laatste twee jaar reis ik in oktober af naar das Hubsche Haps. Een van de laatste dagen van deze maand is het daar bij de Mulder all inclusive en bere-gezellig. Als kenner van die Deutsche Schlagers vragen ze me daar altijd om een paar bekende hits op een viltje te schrijven. De dj zoekt zich dan te pletter en de hele zaal bralt in een mum van tijd mee met Zwei Kleine Italiëner of Rote Rosen.

Mijn jaarlijks Oktoberfest begint altijd bij mijn lijfarts met de griepspuit. Toen we een keer ook een spuitje moesten halen tegen de Mexicaanse griep schalde de Zangeres zonder Naam door de hele praktijk met 'Mexico'. Ben benieuwd wat er nu uit zijn jukebox komt? Junge komm bald wieder?

Meer berichten