Logo cuijksweekblad.nl


Kijk op Cuijk!

De dag van Cuijk

  Column

Waar ik vorige week nog schreef dat ik met u hoopte op een mooie doortocht in Cuijk, kunnen we wel stellen dat het gelukt is! Het weer hielp natuurlijk mee. Prachtig zonnig en toch niet te warm. Ideaal voor wandelaars en publiek. En dat hadden de wandelaars ook verdient na die regen op donderdag.

De vrijdag begon, net als andere jaren, met een vroeg bezoek aan Linden. Om 7.00 uur namen de wethouders Poel en Nielen en mijn dochter en ik een kijkje in Linden, dat weer prachtig versierd was. Het thema was dit jaar was Romantiek! Mooi om te zien dat zo goed als iedereen ook mee doet en hun tuin mooi versierd. Veel rood, veel hartjes, opschriften als "Liefde is… samen wandelen", een groot hart van honderden rode rozen en een heus liefdesnestje. Linden pakt elk jaar uit en vrolijkt de wandelaars op. En nieuwe bewoners doen hartstochtelijk mee.

Daarna snel naar Cuijk, waar de stroom van wandelaars dit jaar al redelijk vroeg op gang kwam. De ambtsketen om, de stropdas recht en het toejuichen van de wandelaars kon beginnen, evenals de ontvangst van onze gasten op het ereterras. De buitenlandse militairen waren onder de indruk van de proefsluiting de avond ervoor. Ze genoten ervan om te zien hoe veel positieve aandacht er is voor de activiteiten van militairen en hoezeer dat onderdeel is van dit grote evenement. En gelijk hebben ze. De pontonniers horen bij Cuijk!

De Marsleider van de Vierdaagse, Johan Willemstein, neemt dit jaar afscheid. Voor het college een reden om hem officieel te onderscheiden met de 'Cuijkse Stier', want hij heeft als voorzitter van de Stichting De 4daagse Cuijk op een heel bijzondere manier de kaart gezet.

De Vierdaagse is een schitterende promotie van Cuijk en de wandelaars genieten van onze 'Dag van Cuijk'.

Reageer als eerste
Meer berichten