Column Bellevue

Prinsjesdag

  Column

Het is gebruikelijk dat ik ieder jaar even stil sta bij Prinsjesdag. In o,o, Den Haag kunnen de billentikkers, strikjes, flaphoedjes en satijnen jurkjes weer uit de klerenkast. Houd vooral Marianne Thieme van de Dierenpartij in de gaten. Loopt vaak met iets op haar hoofd waarmee je bij de Kuukse Elfkroegentocht nog voor schut zou lopen. De smokingwinkels of Wehkamp hebben weer topdagen.

In Cuijk is Prinsjesdag een feestelijke dag dit jaar. Er zijn met zogeheten 'administratieve correcties' meer dan een half miljoen euro gevonden in het glazen huis. Of eigenlijk niet gevonden, het is maar hoe je het bekijkt. Dat is erg knap en de eerlijke vinder van dit niet bestaand half miljoen mag van mij een geweldige eindejaarbonus tegemoet zien. Heb thuis ook mijn administratie meteen nagekeken maar kwam helaas niet verder dan vijf euro in de zwarte cijfers.

'Administratieve correcties': plus half miljoen euro

Voor leken in Cuijk wordt er meteen gedacht 'dan hebben we een half miljoen meer te besteden of minder te betalen volgend jaar'. Maar alleluja er was al een gat van acht en een halve ton en nu eentje van ruim drie. Een gat blijft een gat. Werd laatst door een deskundige boekhouder bijgepraat. Iemand had vierduizend euro crediteuren en vier duizend euro debiteuren. Met enige foute boekhoudkennis streep je dat gewoon tegen elkaar weg en kom je op nul uit. Goeiesmorgens. Toedeledoki. Edgar, Jos, collega Storm en de zwaarlijvige secretaresse Juffrouw Jannie draaien hier hun hand niet voor om op hun kantoor van Jiskefet Debiteuren/Crediteuren.

Stond zo net bij de tramhalte en hoorde dat de nieuwe Prins en zijn Adjudant in Cuijk bekend zijn. Niet bij iedereen natuurlijk maar ze weten het gelukkig zelf al. Die lopen nu in Cuijk rond met een zonnebril en het dun door de broek. Hun tè enthousiaste partners zijn tot twaalf november verbannen naar het klooster in Sint Agatha. Ik zou zeggen: vunderaars kom uit je holen!

Meer berichten