Logo cuijksweekblad.nl


Kijk op Cuijk!

Vierdaagsegeheim

  Column

Er lopen maar liefst 323 Cuijkenaren dit jaar mee met de Vierdaagse. Een groot deel ervan kwam afgelopen donderdag op het gemeentehuis om de 'Vierdaagse-koorts' nog wat verder op te voeren. Een gezellige avond waarin we met elkaar proberen het geheim van de Vierdaagse te ontrafelen.

Jezelf vrijwillig afbeulen en dat het jaar erna gewoon weer willen herhalen, mag je toch wel een mysterie noemen. De sfeer maakt het allemaal meer dan de moeite waard. Iedereen gunt elkaar deze dagen het beste en dat werkt aanstekelijk. Ik heb die avond trouwens ook iets aangekondigd en herhaal dat nu op schrift: volgend jaar hopen Rianne en ik zeker mee te doen.

Dit jaar kunt u de Cuijkse wandelaars herkennen aan de frisse witte shirtjes met het opschrift van de campagne 'Cuijk doet'. En heeft u het feestelijke spandoek aan de kop van de Molenstraat al gezien?

De Vierdaagsefeesten zijn dit weekend losgebarsten en het was gezellig druk op de kade en in het centrum. Het weer lijkt ons ook deze week een handje te helpen. Dat is fijn, want er is weer van alles georganiseerd: huttenbouw, muziek, film, vuurwerk, de proefsluiting, het Pontonniersbal. Ik zou zeggen geniet ervan! Zondag werd er al volop gestreden in de Zeskamp en deed ook een team met mijn neefjes en nichtjes mee.

Met u hoop ik ook op een mooie doortocht vrijdag. Het Oud Genie Orkes tegenover het gemeentehuis speelt dan voor de twintigste keer en op het ereterras zullen we met de Stichting 4daagse Nijmegen een convenant tekenen om de goede afspraken die in de afgelopen decennia zijn ontstaan ook voor de toekomst vast te leggen. Zo kunnen we tot in lengte van jaren de 'Dag van Cuijk' beleven!

Reageer als eerste
Meer berichten