Logo cuijksweekblad.nl


Kijk op Cuijk!

Nagenieten

  Column

Code Rood, geel gras en binnen verkoeling zoeken. Ongewoon warm voor juni. De één ondergaat het zucht, de ander geniet ervan. Normaal ervaren we dit soort weer alleen als we vakantie hebben. Nu kunnen we eens ervaren hoe het is om gewoon door te werken bij deze temperaturen.

Vakantie laat niet lang op zich wachten. Over drie weken start de Vierdaagse al! De organisaties zijn er klaar voor, zo werd mij vrijdag in Groesbeek verzekerd tijdens de startwandeling voor alle bij de organisatie betrokken partijen. Ook in Cuijk is een belangrijke stap gezet met de ondertekening van het convenant tussen het 4daagse-comité en de kasteleins. Samen zullen zij zich de komende vijf jaar inzetten voor een goed verloop van de Vierdaagse feesten.

Toch moet er de komende drie weken nog het nodige gebeuren. Op mijn bestuurlijke agenda staan nog twee raadsvergaderingen, waaronder de vaststelling van de kadernota, de selectie van een nieuwe directeur voor de werkorganisatie voor Cuijk, Grave en Mill en Sint-Hubert en het onderzoek naar de toekomstige bestuurlijke samenwerking van het Land van Cuijk.

Zondag was het Koningschieten in Beers, de prijsuitreiking bij Tennisvereniging Graaf Herman met een heuse lotto en 's avonds de voorstelling van Lijn 5443 in Haps. Daar had ik al veel over gehoord en daar was géén woord aan gelogen. In één woord: Fantastisch! Ik wist dat de Hapse gemeenschap goed kan organiseren, maar deze productie heeft ook henzelf verrast. De duizenden uren voorbereiding kwamen allemaal tot hun recht. Het decor, de techniek, de muziek, de vele acteurs en figuranten zorgden voor een onvergetelijke voorstelling die tot zes keer toe was uitverkocht. Haps zal hier nog lang van nagenieten.

Reageer als eerste
Meer berichten