Logo cuijksweekblad.nl


Kijk op Cuijk!

Geslaagd!

  Column

Woensdag was een spannende dag voor de eindexamenkandidaten en hun ouders. In huize Hillenaar werd de spanning in de loop van de middag steeds beter voelbaar. De nervositeit was van het gezicht van onze Willem af te lezen. Laat ik eufemistisch zeggen dat zijn efficiënte aanpak het afgelopen jaar en de smalle marges die daar het gevolg van waren, hem er niet geruster op maakte. Enfin, een jaar langer thuis heeft ook z'n voordelen, zo maakten wij onszelf al wijs.

De verrassing en vreugde was groot toen het telefoontje ging met de mededeling dat hij geslaagd was! Trots hebben we geproost en de vlag uitgehangen. Een nieuwe levensfase staat hen te wachten. Wat een avontuur!

Alle geslaagden wil ik van harte feliciteren, de herkansers wens ik succes en diegenen die gezakt zijn wens ik toe dat ze deze zomer de batterij van hoop en energie weer kunnen opladen!

Alle geslaagden wil ik van harte feliciteren, de herkansers wens ik succes

Afgelopen week was het VNG-congres in Goes. Dat is elk jaar een enorme organisatie en een logistiek hoogstandje. U moet zich voorstellen dat er dan 2.600 gemeentebestuurders van de 388 gemeenten in Nederland bij elkaar komen. Talloze deelcongressen en excursies werden er in heel Zeeland georganiseerd. Opvallend – maar helaas noodzakelijk – was dat dit jaar voor het eerst anti-terreurmaatregelen duidelijk zichtbaar waren. Inspirerende sprekers waaronder generaal Peter van Uhm inspireerden ons met verhalen over dienend leiderschap.

Ik hoor vele enthousiaste reacties over de spectaculaire openlucht-toneelvoorstelling in Haps. De jubilerende toneelvereniging Kunakra heeft met 'Lijn 5443' flink uitgepakt. Ik hoop het deze week met eigen ogen te aanschouwen. Afgelopen weken was er nog meer te beleven van Koningschieten tot fokpaardendagen en van Cuijk Keigoed tot de nostalgische bijeenkomst van de KBO. U weet het: Cuijk doet!

Reageer als eerste
Meer berichten