Bekendmaking drie mogelijke namen nieuwe gemeente.
Bekendmaking drie mogelijke namen nieuwe gemeente.

Drie mogelijke namen nieuwe gemeente

De drie mogelijke namen voor de nieuwe grote gemeente zijn vrijdag bekendgemaakt. Dit gebeurde door de drie burgemeesters op het 'driegemeentenpunt', waar de gemeente Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis aan elkaar grenzen.

Op een van de volgende drie  namen mogen de inwoners die op 14 oktober 16 jaar of ouder zijn, stemmen: gemeente Land van Cuijk, gemeente Maasbroek en gemeente Maasheggen.

De naamgevingscommissie bestaande uit drie inwoners per gemeente, maakte onder leiding van René Bastiaanse uit ruim duizend naamsuggesties een afgewogen keuze voor deze namen. Inwoners die tijdens de stemperiode 16 jaar of ouder zijn, ontvangen op 27 september een brief met een unieke stemcode.

Via de website samenonderwegnaareennieuwegmeente.nl kan tot maandag 14 oktober 12.00 uur anoniem op een van de drie namen worden gestemd.  In totaal gaat het om 55.679 stemgerechtigden.  Mensen die het moeilijk vinden om via internet te stemmen of geen computer hebben, kunnen tijdens de openingstijden in de drie gemeentehuizen terecht. De naam die de meeste stemmen krijgt, wordt de naam van de nieuwe gemeente. Die wordt op vrijdag 18 oktober feestelijk onthuld.

Meer berichten