Fedor de Beer komt het heftige verhaal vertellen. (foto: persfoto)
Fedor de Beer komt het heftige verhaal vertellen. (foto: persfoto) (Foto: )

Kindertransport in de Tweede Wereldoorlog

Tijdens het Kindercollege op woensdagmiddag 25 september in bibliotheek Cuijk komt een heel bijzonder onderwerp aan bod. Kinderboekenschrijver 'Fedor de Beer' zit vol verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

Hij weet veel te vertellen over het kindertransport naar Sobibor in 1943. Hij schreef hier zelfs een boek over: 'Het Kindertransport'. Tijdens dit Kindercollege komen vragen voorbij zoals: Hoe was het om in oorlog te leven? Hoe zag het leven eruit en wat gebeurde er met die trein vol Joodse kinderen die in juni 1943 van Vught naar Sobibor denderde? Natuurlijk vertelt Fedor ook over zijn bijzondere boek. Bo Boekelman, Voorleeskampioen van de gemeente Cuijk, zal fragmenten voordragen, waarna Fedor verder vertelt.

Het onderwerp van dit Kindercollege brengt een heftig verhaal met zich mee, een verhaal dat niet vergeten mag worden. Fedor zal tijdens zorgen dat de inhoud geschikt is voor kinderen vanaf 10 jaar, die al wat meer verhalen over de Tweede Wereldoorlog kennen. Natuurlijk is er de mogelijkheid om vragen te stellen en samen in gesprek te gaan. Vindt jouw zoon, dochter of kleinkind dit reuze interessant? Geef ze dan op voor dit gratis Kindercollege via biblioplus.nl.


Meer berichten